Японія продовжить співпрацю з НАТО щодо надання допомоги Україні - прем’єр

Японія продовжить співпрацю з НАТО щодо надання допомоги Україні - прем’єр

Укрінформ
Японія стала однією з перших країн, хто підписав з Україною безпекову угоду, підтримувала та продовжить підтримувати України, у тому числі, у співпраці з НАТО.

Про це прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда сказав на полях саміту НАТО у Вашингтоні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Японія справді є першою непівнічноатлантичною країною, яка минулого місяця підписала двосторонній документ про підтримку та співпрацю з Україною. Японія співпрацювала і буде співпрацювати з НАТО, продовжуватиме кроки та зусилля для надання допомоги Україні”, - сказав Фуміо Кішіда.

Голова японського уряду наголосив на тому, що Японія має намір зміцнити з НАТО систему обміну інформацією на основі індивідуальних партнерських програм (ITPPs) та сприяти співпраці в таких сферах як космос, кібернетика та проведення спільних навчань в різних сферах. Також він висловив сподівання на продовження співпраці з НАТО та IP4 (Австралія, Японія, Південна Корея та Нова Зеландія).

Як наголосив генсек НАТО у спільному виступі з головою японського уряду, Японія – один із найдієвіших, найближчих партнерів НАТО.

Читайте також: Японія вперше запровадила санкції проти китайських компаній за підтримку війни РФ проти України

“В умовах військової агресії Росії проти України це ще важливіше, ми тісніше співпрацюємо, тому що, як ви сказали, що сьогодні відбувається в Україні, може завтра статися в Азії. І ми бачимо, як Північна Корея, Іран і Китай сприяють військовій агресії Росії проти України. І це свідчить про те, що наша безпека не регіональна, а глобальна”, - сказав Єнс Столтенберг.

Генсек НАТО подякував Японії за підтримку України.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль і прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда заявили, що поглиблення військового співробітництва Росії та Північної Кореї різко посилює загрози стабільності регіону, для протидії яким їх країнам необхідно зміцнити безпекову співпрацю з НАТО. Південна Корея і НАТО найближчим часом затвердять «флагманський проєкт», у межах якого Сеул розширить допомогу Україні.

Фото: JIJI

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-