Президент Фінляндії: Агресивна війна Путіна зазнала фундаментального краху

Президент Фінляндії: Агресивна війна Путіна зазнала фундаментального краху

Укрінформ
Захід ніколи не був такий об’єднаний, як зараз, у питанні засудженні російської агресії й підтримки України.

Про це під час спілкування зі ЗМІ в межах саміту НАТО у Вашингтоні заявив у четвер президент Фінляндії Александр Стубб.

Він назвав дуже позитивним факт, що в НАТО і ЄС за останні два-три роки союзники стали дуже згуртованими.

“Меседж, який ми хочемо передати Путіну, - це те, що його агресивна війна зазнала фундаментального краху”,- підкреслив Стубб.

Він наголосив, що Путін хотів захопити Україну і заперечував її незалежність, суверенітет й національну ідентичність, а також намагався посварити західних партнерів і не допустити розширення НАТО.

“Вишенькою на торті є те, що є два нових союзники у вигляді Фінляндії та Швеції, і ми зараз надсилаємо чітке повідомлення Путіну, що ми будуємо міст для членства України в НАТО, який є незворотним”,- зазначив фінський лідер.

Читайте також: Президент Фінляндії закликав Європу перейти до «економіки воєнного часу»

Стубб підкреслив, що він “кардинально не згоден” з позицією Орбана, щоб вести переговори з авторитарними режимами, які порушують міжнародне право і здійснюють колоніальні війни. За його словами, Орбан зі своєю позицією є в абсолютній меншості у ЄС.

Президент Фінляндії також наголосив, що він не має морального права вказувати українцям, якою зброєю і куди завдавати ударів, оскільки Росія веде проти України конвенційну війну без обмежень, застосовуючи особливо смертоносні авіабомби і завдаючи ударів по дитячих лікарнях, школах, житлових будинках, театрах, показуючи тим самим, що вони не мають жодних обмежень.

"Тому для нас говорити, що Україна може і повинна використовувати, а що ні, було би просто неправильно",- підсумував Стубб.

Читайте також: Фінляндія відправляє в Україну новий пакет військової допомоги

Як повідомляв Укрінформ, члени Північноатлантичного альянсу назвали в декларації саміту НАТО у Вашингтоні незворотним приєднання України до НАТО та запевнили в підтримці на шляху євроатлантичної інтеграції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-