Координаційне командування Україна-НАТО почало роботу в Німеччині

Координаційне командування Україна-НАТО почало роботу в Німеччині

Укрінформ
Нове командування Україна-НАТО у німецькому Вісбадені офіційно розпочинає роботу 12 липня, але для налагодження повноцінної роботи знадобиться ще не один місяць.

Про це пише Zeit, передає Укрінформ.

Днем початку роботи центру з координації поставок озброєнь і тренувань Збройних сил України (Nato Security Assistance and Training for Ukraine) є п’ятниця, повідомили представники альянсу на полях саміту НАТО у Вашингтоні. Однак головнокомандувачу в Європі, ймовірно, знадобиться ще кілька місяців, поки він не сформує командування, щоб воно могло виконувати всі заплановані завдання, зазначається в статті.

До того часу збройні сили США продовжуватимуть виконувати завдання з координації постачання зброї та тренування українських військових.

Читайте також: Саміт НАТО у Вашингтоні: чи став він успіхом для України?

Як повідомлялось, наприкінці 2022 року в європейському штабі збройних сил США у Вісбадені було створено підрозділ у складі близько 300 військовослужбовців під назвою Група сприяння безпеці України (SAG-U). Очікується, що в новому центрі працюватиме близько 700 співробітників, у тому числі близько 40 – з Німеччини.

Крім штаб-квартири НАТО у Вісбадені, планується також відкрити філії в Польщі, Румунії та Словаччині, а також командування в Монсі (Бельгія).

Читайте також: У Вашингтоні союзники по НАТО погодили допомогу, що дозволить Україні перемогти - Столтенберг

Представники НАТО наголосили у четвер у Вашингтоні, що нове командування НАТО під назвою NSATU (Nato Security Assistance and Training for Ukraine) не має замінити собою Контактну групу (формат «Рамштайн»).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-