Неготовність західного світу до боротьби з РФ є головною перешкодою на шляху до НАТО - експерт

Неготовність західного світу до боротьби з РФ є головною перешкодою на шляху до НАТО - експерт

Укрінформ
Керівник проєкту Інформаційна оборона Фонду «Відкрита політика» Ігор Жданов вважає, що Україну не приймають до НАТО з однієї причини, і це не корупція, це - війна.

Як передає Укрінформ, про це він розповів під час круглого столу для іноземних дипломатичних представництв, провідних українських та закордонних ЗМІ й експертного середовища на тему: «НАТО для України, Україна для НАТО – перспективи та переваги для обох сторін».

«Ми розуміємо, що Україна не буде членом НАТО до тих пір, поки переможним чином не закінчиться українсько-російська війна», - розповів Ігор Жданов.

Він відзначив, що Україну не приймають до НАТО з однієї причини, і це не корупція.

«Західний світ, Сполучені Штати, ФРН не готові до ескалації. Не готові до того, що теоретично після вступу України до НАТО їм потрібно буде воювати з Росією», - сказав експерт.

На його думку, ані корупція, ані невизначеність кордонів не є перешкодою для вступу до Альянсу. У зв’язку з цим він нагадав, що між Федеративною Республікою Німеччина та Німецькою Демократичною Республікою до 1972 року не існувало міжнародно визнаного кордону, але це не завадило ФРН бути членом НАТО. Тож зараз, на думку експерта, справжньою причиною того, що поступ до НАТО забуксував, є саме війна.

Читайте також: Нове командування НАТО з допомоги Україні запрацює у Німеччині з вересня – Столтенберг

Як повідомляв Укрінформ, у Вашингтоні відбувся ювілейний 75-й саміт НАТО, який одним із головних питань порядку денного розглянув нарощування військової допомоги для України та зміцнення системи стримування й оборони самого Альянсу. Під час саміту НАТО лідери країн-союзниць погодили новий пакет допомоги для України, який має дозволити їй перемогти у боротьбі проти російської агресії, стримати та забезпечити надійний захист від такої агресії у майбутньому, однак запрошення на вступ до Альянсу Україна не отримала.

Фото: МОУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-