Україна може пояснити кандидату у віцепрезиденти США Венсу, як закінчити війну - експерт

Україна може пояснити кандидату у віцепрезиденти США Венсу, як закінчити війну - експерт

Ексклюзив
Укрінформ
Позиція сенатора Джей Ді Венса не така категорична, тому Україна може знайти підхід до можливого кандидата у віцепрезиденти США.

Таку думку висловив президент Центру трансатлантичного діалогу Максим Скрипченко у коментарі Укрінформ.

«Незважаючи на усю критику стосовно позиції Венса щодо України, у приватних розмовах все не зовсім так категорично. У кандидата у віцепрезиденти є свій альтернативний спосіб мислення, який нам просто потрібно зрозуміти. Наприклад, Джей Ді Венс на своєму особистому досвіді відчув, що таке війна, тому він вважає, що допомогти Україні - це припинити війну за будь-яку ціну. Києву залишилось тільки пояснити, що війну одним лише нашим бажанням не припинити», - сказав Скрипченко.

На його думку, кандидати на політичні посади в США часто змінюють свою позицію після того, як обіймають посаду й отримують інформування найвищого рівня. Це може стосуватися і Венса в майбутньому. Як приклад, експерт наводить спікера Палати представників Майкла Джонсона, який спершу виступав проти надання Україні допомоги, а потім не просто виставив її на голосування, а й почав вимагати включення до пакетів допомоги ракет ATACMS збільшеного радіусу.

Читайте також: Віцепрезидент Трампа: що відомо про Джей Ді Венса

Окрім того, експерт вважає, що на позицію кандидата в президенти США Дональда Трампа можна впливати через оточення, в тому числі й через Венса, проте треба розуміти, що фінальне рішення експрезидент США завжди приймає сам і воно може бути абсолютно неочікуване. «Питання російсько-української війни занадто вагоме й історичне для того, щоб повністю доручити його Джей Ді Венсу, тому варто враховувати особисту залученість Трампа після того, як радники напрацюють базову стратегію по відношенню до України», - наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, цього тижня в Мілвокі (штат Вісконсин) проходить Національний з’їзд Республіканської партії США. Його делегати підтримали кандидатуру Дональда Трампа далі представляти партію на президентських виборах. Своєю чергою, Трамп оголосив, що обрав молодого сенатора Джей Ді Венса на посаду віцепрезидента у його команді на виборах в США.

Читайте також: Що нам із кремлівських хороводів навколо Трампа?

Джей Ді Венс відомий гучними заявами проти України. Він, наприклад, виступав категорично проти американської військової домоги Києву. Венс також допускав, що Україні, можливо, доведеться поступитись територіями задля припинення війни з Росією.

Фото: vance.senate.gov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-