Віцепрем’єр Польщі натякнув на блокування вступу України в ЄС через невирішені історичні питання

Віцепрем’єр Польщі натякнув на блокування вступу України в ЄС через невирішені історичні питання

Укрінформ
Україна не увійде до Європейського Союзу без вирішення проблеми Волинської трагедії.

Про це в ефірі Polsat News заявив віцепрем’єр, міністр національної оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш.

Як зазначив лідер коаліційної Польської селянської партії PSL, Польща підтримує Україну як тільки може, але у польсько-українських відносинах не все ідеально, зважаючи на невирішені історичні питання. За його словами, реальна політика вимагає “поставити ультиматум”.

“Не буде вступу України до ЄС, якщо не буде вирішено справу Волині”, - заявив польський віцепрем’єр.

Під час цієї розмови він також заявив, що для Польщі завершення війни - це перемога України, а всі інші варіанти означають "безпосередню загрозу війни для Польщі".

Раніше інтеграцію України до ЄС з вирішенням історичної проблематики у двосторонніх відносинах пов’язував лідер польської партії “Право і справедливість” Ярослав Качинський.

Читайте також: Антон Дробович, голова Українського інституту національної пам’яті

Тема Волинської трагедії є однією із найсуперечливіших в українсько-польських відносинах. Погляди Києва і Варшави на причини, відповідальність і кількість жертв з обох сторін дещо відрізняються. Польська сторона наполягає, що відповідальність за злочини, скоєні у 1943-1945 роках на Волині, несе українська сторона, натомість українська сторона переконує, що відповідальність несуть обидві сторони, і вибачення має бути взаємним.

Тему Волинської трагедії в минулі роки і нині активно використовує російська пропаганда, аби посварити Україну і Польщу.

Фото: Polsat News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-