Китай має вплинути на РФ для завершення війни - у Єврокомісії зробили заяву після візиту Кулеби в Пекін

Китай має вплинути на РФ для завершення війни - у Єврокомісії зробили заяву після візиту Кулеби в Пекін

Укрінформ
У Єврокомісії підтвердили незмінність європейської позиції щодо мирного врегулювання в Україні, в контексті візиту до Пекіну міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, та ще раз наголосили:  Китай, як постійний член РБ ООН, має скористатися своїм впливом на Росію, щоб завершити війну проти України.

Про це сьогодні у Брюсселі, відповідаючи на запитання журналістів, заявила речник Європейської комісії Набіла Массралі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це не моя справа – коментувати відносини між Китаєм і Україною у цей час. Що я можу сказати – це те, що ми маємо дуже чітку позицію щодо України. Ми постійно проголошували таку позицію, у тому числі для наших колег в Китаї. Вона про те, що Китай, як член ООН і Ради безпеки ООН, має скористатися своїм впливом на Росію, щоб зупинити цю війну в Україні», - сказала речниця.

Читайте також: Кулеба закликав Гонконг закрити Росії шляхи для обходу санкцій

Вона підтвердила, що ЄС продовжує підтримувати «формулу миру» Президента Зеленського, яка на цей час є єдиним прийнятним мирним планом для завершення російської війни в Україні.

«Для нас план миру – це мирний план Президента Зеленського. Високий представник ЄС дуже чітко заявив про це минулого понеділка в ході Ради міністрів ЄС із закордонних справ, це питання було обговорено серед 27-ми міністрів. Наша позиція щодо мирного плану ніколи не змінювалася, і вона полягала завжди в тому, що Україна має бути частиною цих переговорів. Тож підтримка мирного плану Зеленського продовжує залишатися позицією ЄС», - наголосила Набіла Массралі.

Читайте також: Ван Ї на переговорах чітко погодився з потребою у справедливому і сталому мирі - Кулеба

Як повідомлялося, 22 липня в Брюсселі відбулося засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ, одним із головних питань якого було нарощування підтримки від ЄС та країн-членів для України, зокрема, військової допомоги та допомоги у відновленні пошкодженої російськими загарбниками енергетичної інфраструктури. У засіданні Ради міністрів ЄС в режимі телеконференції взяв участь міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Цього тижня керівник зовнішньополітичного відомства України на запрошення китайської сторони здійснює триденний робочий візит до Пекіну для обговорення двосторонніх відносин між Україною і Китаєм, а також міжнародних зусиль із зупинення російської агресії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-