Китай направить у країни Глобального Півдня спецпосланця для консультацій про Україну

Китай направить у країни Глобального Півдня спецпосланця для консультацій про Україну

Укрінформ
Спецпредставник уряду Китаю у справах Євразії Лі Хуей 28 липня вирушить до Бразилії, ПАР та Індонезії для проведення консультацій щодо України.

Про це на брифінгу заявила речниця МЗС Китаю Мао Нін, передає кореспондент Укрінформу.

«Китай 28 липня направить спеціального представника уряду КНР у справах Євразії Лі Хуея до Бразилії, ПАР та Індонезії для проведення четвертого раунду човникової дипломатії з «української кризи» (так у Китаї називають російську агресію проти України – ред.)», - сказала Мао.

За її словами, Лі проведе обмін думками з ключовими країнами Глобального Півдня щодо поточної ситуації в Україні та просування консультацій щодо миру.

Читайте також: Візит Кулеби до Китаю: Чому в Піднебесній вирішили повернутися до «посередництва»

«Наша мета – зробити внесок у деескалацію та створити умови для відновлення мирних переговорів», - додала дипломатка.

Мао зауважила, що «криза» триває вже більше двох років, проте бойові дії продовжуються й існує ризик подальшої ескалації та розширення конфлікту, що непокоїть міжнародне співтовариство.

Читайте також: Ван Ї на переговорах чітко погодився з потребою у справедливому і сталому мирі - Кулеба

«Китай є постійним членом Ради безпеки ООН, відповідальною великою державою. Наша країна завжди твердо сприяла політичному врегулюванню кризи», - заявила речниця відомства.

Як повідомляв Укрінформ, у Єврокомісії підтвердили незмінність європейської позиції щодо мирного врегулювання в Україні, в контексті візиту до Пекіну міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, та ще раз наголосили: Китай, як постійний член РБ ООН, має скористатися своїм впливом на Росію, щоб завершити війну проти України.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-