Треба думати про перспективи миру та підтримувати Україну, щоб не дати Росії перемогти - Шольц

Треба думати про перспективи миру та підтримувати Україну, щоб не дати Росії перемогти - Шольц

Укрінформ
Олаф Шольц заявив, що світ має думати про досягнення миру в Україні, але не припиняти при цьому підтримувати українців.

Про це канцлер ФРН сказав під час зустрічі з мешканцями Бремена, передає кореспондент Укрінформу.

«Звісно, ми маємо підтримувати Україну, щоб вона могла захиститися, щоб Росія не могла перемогти. Але водночас ми маємо думати про перспективи миру», - зазначив Шольц.

За його словами, світова спільнота створює умови для цього – це зустрічі в Копенгагені, Джидді, Валетті, Саміт миру у Швейцарії тощо. Глава німецького уряду зауважив, що він і Президент України Володимир Зеленський дотримуються однієї думки стосовно того, що на наступній конференції має бути присутня і Росія.

Але, застеріг, Шольц не можна допустити такого, аби після певних домовленостей російські війська змогли перегрупуватися та почати заново, а в українців, можливо, не буде сил поставити заслін.

Мир не настане тільки тому, що Україні перестануть надавати зброю, зазначив канцлер. «Тоді Україні кінець. Так не піде», - підкреслив він.

Читайте також: У Німеччині розкритикували відмову від додаткової допомоги Україні

На думку німецького лідера, заяви Путіна, який вимагає для початку мирних переговорів, щоб Україна не лише відмовилась від тимчасово окупованих РФ територій, а й віддала інші, свідчать про його справжні наміри.

«Це нечесно. І цю нечесність усі помітили ще до війни», - сказав Шольц, згадавши свій візит у Москву перед початком повномасштабної російської агресії. Тоді він обговорив з Путіним можливе членство України в НАТО та заявив, що це не може стати реальністю у найближчі 30 років, до того ж Альянс не збирається розміщати на території України свої ракети.

Читайте також: Шольц пригадав свою розмову з Путіним і заявив, що Європі потрібні засоби стримування РФ

«Я сказав йому: ніхто не збирається розміщати в Україні ракети, які можуть досягти Москви», - розповів канцлер. Тож, зауважив Шольц, цю війну Путін давно готував, і його не займали причини, він просто хотів завоювань.

Шольц додав, що «вдень і вночі» думає  про те, як досягти завершення війни в Україні.

Як повідомлялося, Німеччина є найбільшим серед європейських держав донором України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-