У Генсека ООН нагадали, що Росія перешкоджає розслідуванню Оленівської трагедії

У Генсека ООН нагадали, що Росія перешкоджає розслідуванню Оленівської трагедії

Укрінформ
Росія не дає можливості розслідувати обставини підриву Оленівської в’язниці два роки тому, внаслідок якого загинули десятки українських військовополонених.

Як передає власний кореспондент Укрінформ у Нью-Йорку, про це сказав у понеділок журналістам речник Генсека Стефан Дюжаррік.

Він нагадав, що Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш розпорядився сформувати місію зі встановлення обставини трагедії.

«Але вона не змогла прибути на місце через відсутність дозволу, - зазначив Дюжаррік. - Ми так і не отримали від російської сторони дозвіл на відвідання окупованих Росією районів».

Речник наголосив, що розслідування необхідне для притягнення винуватців до відповідальності.

Як повідомлялося, у ніч проти 29 липня 2022 року РФ влаштувала вибух у бараку виправної колонії в Оленівці, у якому перебували українські військовополонені. Тоді загинуло щонайменше 50 захисників Азовсталі.

За даними Генпрокуратури, підрив було здійснено із застосуванням реактивного термобаричного гранатомета.

Читайте також: Друга річниця теракту в Оленівці: бійці полку «Азов» закликали розповісти світу про трагедію

Генсек ООН 3 серпня 2022 року заявив, що організація готує місію для розслідування загибелі полонених в Оленівці. Через п’ять місяців він розпустив її через брак гарантій безпеки з боку Росії.

Як передавав Укрінформ, уповноважений ВР із прав людини Дмитро Лубінець у другу річницю теракту в Оленівці закликав Організацію Об’єднаних Націй відновити роботу з розслідування вбивства українських військовополонених.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-