Індія заявила, що прагне допомогти Україні та Росії вирішити «конфлікт»

Індія заявила, що прагне допомогти Україні та Росії вирішити «конфлікт»

Укрінформ
Міністр закордонних справ Індії Субраманьям Джайшанкар заявив, що його країна підтримує дружні відносини з Україною і Росією та сподівається допомогти Києву і Москві врегулювати «конфлікт».

Про це повідомляє NHK, передає Укрінформ.

«Застосування сили не вирішує проблем між країнами і рішення не знайдеться на полі бою», - сказав Джайшанкар.

За його словами, Індія повинна бути активнішою в наданні допомоги для вирішення конфлікту (так в Індії називають російську війну проти України – ред.), оскільки у світі не так багато країн, які можуть розмовляти і з Україною, і з Росією.

Читайте також: Президент Фінляндії вважає, що настав час для початку переговорів між Україною і Росією

Індія підтримує дружні зв’язки з Росією. Прем’єр-міністр країни Нарендра Моді початку липня відвідав Москву і провів переговори з російським правителем Володимиром Путіним.

Минулого тижня індійські ЗМІ повідомили, що Моді розглядає можливість у серпні відвідати Україну, але Джайшанкар наразі не підтвердив можливість такого візиту.

Читайте також: Китай і надалі підтримуватиме мирний діалог для врегулювання «українського конфлікту» - МЗС

Як повідомляв Укрінформ, держсекретар США Ентоні Блінкен на зустрічі у неділю в Токіо з міністром закордонних справ Індії Субраманьямом Джайшанкаром наголосив на необхідності встановлення справедливого та міцного миру в Україні відповідно до Статуту ООН.

Фото: Flickr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-