Кандидат у віцепрезиденти США від Республіканської партії заговорив про мир для України

Кандидат у віцепрезиденти США від Республіканської партії заговорив про мир для України

Укрінформ
Кандидат у віцепрезиденти США від Республіканської партії, сенатор Джей Ді Венс, який разом з Дональдом Трампом бере участь у президентських виборах, прокоментував питання війни в Україні, заявивши, що потрібно «принести мир в цей регіон світу».

Про це повідомляє Голос Америки, передає Укрінформ.

Венс, під час передвиборчого заходу у Філадельфії 6 серпня, заявив, посилаючись на неназвані звіти, що «українцям не вистачає військових, які можуть воювати», а також повторив тезу Трампа про те, що Росія б ніколи не напала на Україну, якби той був президентом.

«І якщо ви хочете принести мир у цей регіон, вам потрібен перемовник, якого Володимир Путін поважає. Очевидно, ми зараз - серед упередженої публіки, але чи хтось тут вважає, що Володимир Путін поважає Камалу Гарріс? Вона всіх вас боїться. І вона точно не зможе сісти в аудиторії з Володимиром Путіним та просувати прийнятний мир», – заявив Венс.

Він додав, що на чолі США має бути людина, яка «розуміє дипломатію, яка розуміє, що Америка має важелі перемовин, через які в якихось місцях можна відключити енергію чи перекрити доступ до неї там, де є погані хлопці, які відповідають за енергетичну політику».

Читайте також: Трамп анонсував своє інтерв'ю Ілону Маску

Як зазначає видання, номінант у віцепрезиденти від Демократичної партії, губернатор штату Міннесота Тім Волз, має проукраїнську позицію, зокрема 24 лютого 2022 року він написав на своїй сторінці у соцмережі X слова підтримки Україні. А в 2024 році, до других роковин повномасштабного вторгнення Росії, Волз відвідав посольство України у Вашингтоні, де зустрівся з посолкою України у США Оксаною Маркаровою. "Міннесота продовжить підтримувати Україну, яка захищає свободу та демократію. Я відвідав посольство України, щоб налагодити офіційне партнерство між державним, приватним та академічним секторами Міннесоти та Чернігівської області, зміцнюючи зв'язки нашого штату з Україною", - написав Волз у соцмережі Х.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок, 6 серпня, кандидатка у президенти США Камала Гарріс оголосила ім'я свого напарника. Ним став Тім Волз.

Фото: CNN

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-