Китай пропонує Індонезії об’єднати зусилля для відновлення мирного діалогу щодо «української кризи»

Китай пропонує Індонезії об’єднати зусилля для відновлення мирного діалогу щодо «української кризи»

Укрінформ
Спецпредставник уряду Китаю з питань Євразії Лі Хуей під час поїздки в Індонезію запропонував об’єднати зусилля заради якнайшвидшого відновлення мирного діалогу щодо «української кризи», як у КНР називають війну Росії проти України.

Про це він заявив на переговорах із директором у справах Америки та Європи МЗС Індонезії Умаром Хаді, передає Укрінформ із посиланням на МЗС КНР.

«Зберігається ризик ескалації та розширення зони ведення бойових дій між Росією та Україною, і зараз дуже важливо, щоб усі сторони спільно сприяли деескалації та охолодженню ситуації», - сказав Лі.

Він зауважив, що Китай і Бразилія раніше оголосили «консенсус із шести пунктів», на який, за його словами, була позитивна реакція міжнародної спільноти і який може бути закладений в основу врегулювання конфлікту.

«Китай готовий разом з Індонезією дотримуватися П’яти принципів мирного співіснування (проголошені в 1954 році: повага територіальної цілісності та суверенітету, ненапад, невтручання у внутрішні справи, рівність у відносинах і мирне співіснування – ред.), спільно працювати над створенням умов для якнайшвидшого відновлення прямого діалогу та переговорів між зацікавленими сторонами», - зазначив посланець Пекіна.

Хаді своєю чергою відзначив роль Китаю в просуванні політичного врегулювання «кризи».

Читайте також: Китай може змусити Росію зупинити цю війну - Зеленський

«Індонезія високо оцінює позитивну роль консенсусу між Китаєм і Бразилією та готова співпрацювати з Китаєм і відповідними сторонами для спільного пошуку виходу з кризи», - цитує Хаді зовнішньополітичне відомство КНР.

Як повідомляв Укрінформ, міністри закордонних справ і оборони США та Австралії закликали країни, які мають вплив на Росію, передусім Китай, натиснути на Москву та змусити її припинити війну проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-