Агресія Росії проти Грузії та України є лише епізодами багаторічної імперської політики - МЗС

Агресія Росії проти Грузії та України є лише епізодами багаторічної імперської політики - МЗС

Заява
Укрінформ
Російська агресія проти Грузії, а згодом України, є лише епізодом багаторічної імперської політики Москви, якій не місце у ХХІ столітті.

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України до 16-ї річниці початку збройної агресії РФ проти Грузії, передає Укрінформ.

У зовнішньополітичному відомстві зазначили, що російська окупація перетворила грузинські регіони Абхазію та Цхінвальский регіон/Південну Осетію на сіру зону, де панує беззаконня, відсутні перспективи, нехтуються права людини.

«Бойові дії зупинилися у серпні 2008 року, але агресія Росії проти Грузії на цьому не завершилася. Москва продовжила так звану «бордеризацію», себто повзучу анексію грузинської території, тиск, пропаганду та інші гібридні методи втручання», - акцентували у МЗС.

У заяві підкреслюється, що Україна підтримує незалежність, суверенітет і територіальну цілісність Грузії в її міжнародно визнаних кордонах та рішуче засуджує загарбницьку політику Кремля.

«Росія має вивести свої війська з суверенної території Грузії відповідно до угоди про припинення вогню від 2008 року та скасувати визнання грузинських регіонів Абхазії та Південної Осетії так званими «незалежними державами», - наголосили у зовнішньополітичному відомстві.

Читайте також: ЄС засуджує військову присутність Росії на окупованих територіях Грузії - Боррель

У МЗС висловили переконання, що лише спільними зусиллями міжнародної спільноти можна зарадити агресивній політиці РФ, змусити її залишити тимчасово окуповані території Грузії та України, притягнути російських злочинців до відповідальності за всю кривду, злочини та звірства.

Як повідомлялося, 7 серпня 2008 року РФ розпочала збройну агресію проти Грузії, внаслідок якої Росія вбила сотні невинних людей, окупувала Абхазію та Цхінвальский регіон/Південну Осетію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-