Перша тематична конференція у продовження Саміту миру відбудеться у серпні - ОП

Перша тематична конференція у продовження Саміту миру відбудеться у серпні - ОП

Укрінформ
Перша тематична конференція, присвячена третьому пункту Формули миру «Енергетична безпека», відбудеться у серпні в онлайн-форматі.

Про це йшлося на розширеному засіданні робочої групи щодо реалізації пункту Формули миру «Енергетична безпека», яку провів керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, інформує пресслужба ОП, передає Укрінформ.

Як зазначається, на засіданні робочої групи Єрмак повідомив, що за результатами Саміту миру відбудуться тематичні конференції, присвячені окремим блокам Формули миру, які будуть спрямовані на розробку та погодження компонентів загального мирного плану, напрацювання якого оголосив Президент України Володимир Зеленський.

«Перша така конференція буде присвячена третьому пункту Формули миру «Енергетична безпека». Захід відбудеться цьогоріч у серпні в онлайн-форматі», - ідеться в повідомленні.

Керівник ОП наголосив, що сумарні втрати генерації внаслідок російських обстрілів становлять 9 ГВт. За його словами, найважчим для українців та економіки через безпрецедентний дефіцит електроенергії був липень цього року.

Читайте також: Можлива участь РФ у другому Саміті миру не означає перемовин із країною-агресоркою - Єрмак

«Зараз нашим енергетикам вдалося стабілізувати ситуацію, і вже понад два тижні відключень немає. Але попереду осінньо-зимовий сезон, і ми повинні скоординувати зусилля для того, щоб запобігти новим руйнуванням і сприяти відновленню енергетичного сектору», – сказав Єрмак.

Повідомляється, що міністр енергетики Герман Галущенко поінформував про наслідки атак на об’єкти енергетичної інфраструктури.

Єрмак підсумував, що результатом конференції має стати узгоджене комюніке, у якому будуть відображені ключові домовленості заради енергетичної безпеки.

Як зазначається, у зустрічі також взяли участь дипломатичні представники близько 40 країн-партнерів та організацій, а також заступники керівника Офісу Президента Ігор Жовква та Микола Точицький, міністр енергетики Герман Галущенко та його заступниця Світлана Гринчук, радники очільника Офісу глави держави Дарія Зарівна та Олександр Бевз.

Як повідомляв Укрінформ, у Швейцарії 15-16 червня відбувся перший Саміт миру. На ньому обговорювалися три пункти Формули миру Володимира Зеленського: ядерна безпека, продовольча безпека та гуманітарний вимір – обмін полоненими та повернення викрадених Росією українських дітей. За підсумками саміту підписано комюніке, яке є відкритим для приєднання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-