На консультації в уряді перебуває законопроєкт щодо конфлікту інтересів - голова НАЗК

На консультації в уряді перебуває законопроєкт щодо конфлікту інтересів - голова НАЗК

Ексклюзив
Укрінформ
Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Віктор Павлущик повідомив, що на консультації в Кабміні перебуває проєкт закону про внесення змін до законодавства щодо деталізації обставин, які можуть вважатися приватним інтересом.

Про це він сказав у коментарі кореспонденту Укрінформу.

«Почну з основного: незнання закону не звільняє від відповідальності… Ми надаємо дуже багато роз’яснень, і нам дуже багато людей пишуть запити. Допрацьовуємо чи не допрацьовуємо - загалом сам інститут конфлікту інтересів перебуває ще на стадії розвитку. І в тому числі , що стосується приватного інтересу, то навіть на теперішньому етапі ми маємо розроблений законопроєкт щодо внесення змін до законодавства. Він перебуває на консультаціях в уряді щодо деталізації безпосередньо обставин, які можуть бути приватним інтересом. І є інші речі, які також передбачені в державній антикорупційній програмі, як такі, що потребують удосконалення в цьому інституті. Тому з приводу допрацювання або недопрацювання я б напевно відмітив, що ми працюємо зараз над цим питанням. Загалом всі, хто залучені в тому числі до реалізації антикорупційної програми, до того, щоб працював цей інститут (інститут конфлікту інтересів - ред.), і він був більш зрозумілий для всіх», - сказав Павлущик.

Він додав, що НАЗК веде роз’яснювальну роботу з громадами щодо антикорупційних інструментів та способу їх використання у роботі для убезпечення від негативних наслідків, зокрема - репутаційних.

Читайте також: Голова НАЗК розповів у Берліні про виконання Державної антикорупційної програми

Водночас під час Форуму доброчесності громад голова НАЗК зауважив, що у своїй діяльності службовці часто допускають конфлікт інтересів через незнання законодавства і того, як вони мають діяти в певних обставинах.

Як відомо, приватний інтерес – будь-який майновий чи немайновий інтерес особи. Такий інтерес може зумовлюватись особистими, сімейними, дружніми чи іншими позаслужбовими стосунками з фізичними чи юридичними особами, а також іншими обставинами.

Невід’ємною складовою конфлікту інтересів є службові/представницькі повноваження та вплив (можливість впливу) приватного інтересу на об’єктивність або неупередженість прийняття рішень, вчинення чи невчинення дій під час реалізації таких повноважень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-