Українські дипломати мають домовлятися з партнерами про інвестиції в безпекові проєкти - Зеленський

Українські дипломати мають домовлятися з партнерами про інвестиції в безпекові проєкти - Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський закликав українських дипломатів переконувати закордонних партнерів інвестувати в оборонно-промисловий комплекс України.

На цьому глава держави наголосив на нараді керівників закордонних дипломатичних установ України "Воєнна дипломатія: стійкість, зброя, перемога", передає Укрінформ із посиланням на Офіс Президента.

"Я дякую кожному й кожній у команді нашої держави, хто працює з партнерами над програмами довгострокової підтримки України. Це стосується і збройної підтримки – регулярного формування та надходження оборонних пакетів, а також підтримки фінансової, політичної, підтримки наших спільних виробництв, зокрема оборонно-промислового комплексу України. Усі ви знаєте, що ми здатні виробляти значно більше дронів, ніж маємо можливості профінансувати сьогодні наше вітчизняне виробництво. Також ми постійно нарощуємо виробництво української артилерії. Працюємо над виробництвом снарядів", - сказав глава держави.

Він указав, що завдання українських дипломатів - домовлятися про інвестування в безпекові проєкти.

Читайте також: Зеленський закликав розширити санкційний режим проти Росії

"Зараз триватимуть бюджетні процеси в країнах вашої роботи, і серед іншого ваше завдання – переконувати партнерів у необхідності подальших інвестицій у нашу спільну безпеку. І важливо, щоб ви зберігали достатню увагу вчасній логістиці – щоб оголошені пакети підтримки для України достатньо оперативно відчувалися саме на фронті та при формуванні резервів нашої армії", - зазначив Президент.

Зеленський констатував, що наразі логістика загальмована - це стосується, зокрема, домовленостей із провідними партнерами, включно зі США. Він нагадав, що Україна має комплекс двосторонніх безпекових угод з партнерами, і "кожна з них має бути повністю реалізована, зокрема щодо річних фінансових зобов’язань".

Читайте також: Зволікання партнерів із далекобійною зброєю підтримує наступальний потенціал РФ - Президент

"Ще одне ваше завдання – залучати і уряди, і міжнародні організації, і регіональних лідерів із країн вашої роботи, і компанії до відбудови в Україні. Це один із ключових критеріїв визначення ефективності кожного посла. Україні потрібні конкретні проєкти від кожної країни вашої роботи", - резюмував глава держави.

Як повідомляв Укрінформ, Світовий конгрес українців у партнерстві з Saint Javeli розпочинає з нагоди 33-ї річниці Незалежності України глобальну кампанію "Птахи свободи" зі збору коштів, що має на меті забезпечити українських захисників безпілотниками FPV.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-