Стефанчук обговорив посилення військової підтримки з делегацією Палати представників Конгресу США

Стефанчук обговорив посилення військової підтримки з делегацією Палати представників Конгресу США

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук зустрівся з делегацією Палати представників Конгресу США на чолі із заступником Голови Комітету з питань Збройних Сил Робом Віттманом та за участю Девіда Трона.

Як передає Укрінформ, про це Стефанчук написав у Фейсбуці.

"Це вже четверта висока делегація США, яку маю честь приймати в українському парламенті впродовж останніх двох тижнів. Подякував Сполученим Штатам Америки за всю надану допомогу — оборонну, фінансову, гуманітарну та політичну", - зазначив Стефанчук.

Він також акцентував на важливості двопартійної й двопалатної підтримки Конгресу США.

"Обговорили безпекову ситуацію. Зауважив, що для нас критично важливо зняти всі обмеження на використання озброєння партнерів і мати можливість захищатись, зокрема, наносячи удари по військових обʼєктах РФ", - наголосив Стефанчук.

Читайте також: Рада розгляне законопроєкт про заборону УПЦ МП найближчими днями - Стефанчук

За словами спікера, аби захистити людей та інфраструктуру, Україна потребує посиленої військової підтримки. Серед употреб — додаткові системи ППО, артилерія, бойова авіація.

"Для нас також важливим є навчання українських військових, обговорили це. Порушили й тему посилення санаційного тиску на Росію. Окрема увага — втіленню реформ в Україні", - підкреслив Стефанчук.

Як повідомляв Укрінформ, Американські сенатори Річард Блументаль від Демократичної партії та Ліндсі Грем від Республіканської партії на брифінгу в Києві заявили, що виступають за зняття Білим домом усіх обмежень для України на використання американської зброї для ударів по території Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-