Зеленський обговорив новий закон про духовну незалежність зі Вселенським Патріархом

Зеленський обговорив новий закон про духовну незалежність зі Вселенським Патріархом

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі Вселенським Патріархом Варфоломієм, під час якої підкреслив важливість нового закону про духовну незалежність.

Про це Глава Української держави повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Провів телефонну розмову зі Вселенським Патріархом Варфоломієм. Подякував Його Всесвятості за молитви заради України й за непохитну підтримку нашого народу. Ми спільно позитивно оцінили розвиток нашої співпраці, зокрема нещодавній продуктивний візит української делегації до Вселенського Патріархату, й висловили взаємні очікування щодо візиту Патріархату у відповідь», - написав Зеленський.

Окремо Президент України у розмові підкреслив важливість нового закону про духовну незалежність, підтриманого Всеукраїнською радою церков і релігійних організацій, та наголосив, що незалежний народ має бути незалежним також і духовно.

Читайте також: Заборона УПЦ МП: Епіфаній готовий до діалогу з Онуфрієм, а вірян закликає відкинути «російське ярмо»

«Запевнив, що наша держава прагне зміцнювати православ'я в Україні та сприяти відкритому діалогу між церквами», - наголосив Зеленський.

Як повідомлялося, 20 серпня Верховна Рада України ухвалила у другому читанні закон «Про захист конституційного ладу у сфері діяльності релігійних організацій», що забороняє діяльність релігійних організацій, пов’язаних з Російською Федерацією на території України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-