Глава МАГАТЕ планує відвідати Курську АЕС і Україну

Глава МАГАТЕ планує відвідати Курську АЕС і Україну

Укрінформ
Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі планує найближчими днями здійснити візит на Курську АЕС в Росії та до України.

Про це він сказав в інтерв’ю Bloomberg, передає Укрінформ.

Гроссі планує відвідати АЕС у Курській області РФ найближчими днями, а потім продовжити свою поїздку до Києва, де він розраховує поговорити з Президентом Володимиром Зеленським.

За його словами, у МАГАТЕ надзвичайно стурбовані бойовими діями поблизу російської атомної електростанції, оскільки ці старі радянські реактори не мають захисного купола.

«Вони не мають захисного купола навколо них, лише звичайний дах, що означає, що активна зона реактора досить відкрита. І коли ви додаєте той факт, що у вас є наступаючі війська, об’єктивно кажучи, в радіусі артилерії, то, звичайно, це викликає величезне занепокоєння для мене та агентства», – сказав Гроссі.

Глава МАГАТЕ також торкнувся теми Запорізької АЕС, зазначивши, що його інспектори не знайшли переконливих доказів того, хто саме стоїть за атаками безпілотників на найбільшу в Європі атомну станцію.

Читайте також: Ворог використовує територію ЗАЕС як майданчик для ударів по Нікополю - Зеленський

«Якби у нас були беззаперечні докази, що вказують на джерело, ми б сказали це. Той, хто за цим стоїть, повинен зупинитися: атомна електростанція ніколи не повинна бути військовою ціллю», – наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, підрозділи Головного управління розвідки Міністерства оборони України здобули докази використання російськими військовими дронів-камікадзе над ядерними реакторами тимчасово захопленої Запорізької атомної електростанції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-