Проросійська група «Платформа за життя та мир» вигнала депутата, який підтримав заборону УПЦ МП

Проросійська група «Платформа за життя та мир» вигнала депутата, який підтримав заборону УПЦ МП

Укрінформ
Народного депутата Юрія Загороднього виключили з депутатської групи «Платформа за життя та мир» через його підтримку закону про заборону діяльності російської церкви та релігійних організацій, пов’язаних з нею в Україні.

Про це повідомила співголова парламентської фракції «Європейська солідарність» Ірина Геращенко у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Депутата Юрія Загороднього виключили з групи ПЗЖМ, це колишня ОПЗЖ…», - повідомила вона.

За її словами, Загороднього виключили з парламентської групи через те, що він єдиний з колег у ПЗЖМ, який підтримав ухвалення закону «Про захист конституційного ладу у сфері діяльності релігійних організацій», що забороняє діяльність релігійних організацій, пов’язаних з Російською Федерацією на території України.

«Єдиний з колишнього ОПЗЖ виявився здатним на вчинок», - підкреслила Геращенко.

Читайте також: Голова Держслужби з етнополітики пояснив, як визначатимуть зв’язок церкви з РФ

Як повідомлялося, 20 серпня Верховна Рада ухвалила у другому читанні закон «Про захист конституційного ладу у сфері діяльності релігійних організацій», що забороняє діяльність релігійних організацій, пов’язаних з Російською Федерацією на території України.

З початку повномасштабного вторгнення РФ за матеріалами СБУ відкрито кримінальні провадження щодо понад 100 священнослужителів УПЦ (МП), майже 50 із них уже повідомлено про підозру, а 26 отримали судові вироки.

Фото: Vadim Chuprina 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-