Іноземні дипломати вітають українців з Днем Державного Прапора

Іноземні дипломати вітають українців з Днем Державного Прапора

Оновлено
Укрінформ
Іноземні дипломатичні представництва, акредитовані у Києві, вітають українців з Днем Державного Прапора.

У фото- та відеопривітаннях, оприлюднених у соцмережі Х, іноземні дипломати висловлюють захват силою українського духу, запевняють у підтримці і бажають Україні миру та процвітання, передає Укрінформ.

«Сьогодні Україна святкує День Державного Прапора. Синьо-жовті кольори, що символізують мирне небо та родючу землю, також несуть у собі непохитний дух українського народу. Вітаємо всіх і бажаємо Україні миру, єдності та процвітання!» - йдеться у привітанні посольства Японії в Україні.

Посол Естонії в Україні Аннелі Кольк оприлюднила фото, на якому вона загорнута в український прапор. «Дорогі українські друзі, вітаємо з Днем Державного Прапора! Скоро прапор Перемоги замайорить у кожному куточку України. Все буде Україна», - написала дипломат.

Читайте також: В Одесі розгорнули прапори України на Потьомкінських сходах і Воронцовському маяку

Глава дипломатичного представництва Великої Британії в Україні Мартін Гарріс у своєму привітанні зазначив, що український прапор майорить по всьому Сполученому Королівству.

«Сьогодні День Прапора України, і він майорить по всій Великій Британії. Над Вест-Ендом Единбурга протягом цього місяця, на Королівському параді в Кембриджі, у Карбості на острові Скай, у Вайтхоллі в центрі Лондона», - написав Гарріс.

Посольство Італії в Україні запевнило у твердій підтримці суверенітету, політичної незалежності та територіальної цілісності України.

«Вітання до Дня Державного Прапора України, який символізує блакить неба, неосяжне пшеничне поле, а також любов до своєї свободи та рішучість її захищати. Тверда підтримка суверенітету, політичної незалежності та територіальної цілісності України», - заявили італійські дипломати.

Посольство Швеції в Україні звернуло увагу на те, що шведський і український прапори мають однакові кольори. «З Днем Державного Прапора! Жовто-блакитні завжди разом», - зазначили у диппредставництві.

Дипломати посольства Австрії в Україні оприлюднили спільне фото з українським прапором, на якому написали свої побажання українцям. «З нагоди Дня Державного Прапора України колектив посольства щиро вітає український народ. Ваш прапор є символом стійкості, і ми солідарні з вами. Нехай цей день надихне на єдність і силу для світлого майбутнього України», - зазначається у привітанні.

Представництво НАТО в Україні своє привітання проілюструвало фото з пам’ятними прапорцями на майдані Незалежності у Києві.

«Сьогодні Україна відзначає День Державного Прапора – могутнього символу єдності, мужності та незламності українського народу», - акцентували у представництві Альянсу.

Заступник голови представництва ЄС в Україні Ремі Дюфло для привітання обрав фото Національного антарктичного наукового центру України з пінгвіном, яке вже стало вірусним.

«Попередження: український прапор є скрізь, навіть там, де ви не очікували. Щасливого Дня Державного Прапора, Україно!» - написав дипломат.

Співробітники німецького посольства з нагоди свята утворили символічний прапор із 33 синіх і жовтих повітряних кульок.

«До Дня Державного Прапора України ми разом піднімаємо український прапор. Співробітники посольства утворили прапор України із 33 синіх і жовтих повітряних кульок як символ 33-річчя вільної, незалежної, єдиної України», - зазначили у посольстві.

Французькі дипломати оприлюднили світлини підсвічених синьо-жовтими кольорами будівель-візитівок столиці Франції.

«Вітаємо Україну з Днем Державного Прапора! Завдяки українцям синій та жовтий стали символами сміливості та свободи. І ці кольори так личать Парижу», - зазначили у диппредставництві.

Посол США в Україні Бріджит Брінк акцентувала, що український прапор є символом вільного життя.

«Я бачу, як український прапор гордо майорить щодня в Україні, а також бачу, як він майорить по всій Америці – це знак солідарності наших людей проти агресії Росії. У День Державного Прапора ми нагадуємо про символ, який уособлює бажання жити вільним», - написала Брінк.

Як повідомляв Укрінформ, 23 серпня в Україні відзначається День Державного Прапора.

Фото: Х, ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-