В Одесі розгорнули прапори України на Потьомкінських сходах і Воронцовському маяку

В Одесі розгорнули прапори України на Потьомкінських сходах і Воронцовському маяку

Фото
Укрінформ
В Одесі 23 серпня, до Дня Державного Прапора, розгорнули блакитно-жовте полотно розміром 18 м на 4,5 м на Воронцовському маяку. Також державний прапор розміром 30 м на 12 м вперше з початку повномасштабного вторгнення розгорнули на Потьомкінських сходах.

Про це Укрінформу повідомили організатори акції ГО "Вишиванковий фестиваль".

Керівниця ГО "Вишиванковий фестиваль" Наталя Мажарова розповіла, що традиція розгортання прапора на Потьомкінських сходах була започаткована у 2009 році і не переривалася до початку повномасштабного вторгнення. Проте сьогодні організатори розгорнули прапор 2021 року.

В Одесі до Дня прапора розгорнули жовто-блакитне полотно на Потьомкінських сходах / Фото: Ніна Ляшонок, Укрінформ

«Це перша акція з початку повномасштабної війни. Ми вирішили провести її спонтанно, ніде не афішували з безпекових міркувань. Зшити новий прапор – це часові та грошові ресурси», - пояснила Мажарова.

Ще один величезний прапор на світанку замайорів над Воронцовським маяком. Ця традиція до Дня Прапора України триває вже п'ятий рік поспіль.

На заході були присутні також Олег Кіпер, голова Одеської обласної державної адміністрації, та Олексій Неїжпапа, командувач ВМС ЗСУ.

В Одесі розгорнули прапор України на Воронцовському маяку / Фото: Юлія Ступак

«Воронцовський маяк — головний символ Півдня України, що веде боротьбу за свободу вже два з половиною роки. Цей прапор, піднятий сьогодні, нагадує нам про нашу спільну мету – працювати заради перемоги, щоб кожен куточок нашої землі, тимчасово окупований ворогом, знову був під прапором України. Ми маємо зберігати і шанувати цей символ свободи і незалежності», - сказала Мажарова.

Читайте також: У Запорізькому краєзнавчому музеї відкрилася виставка прапорів

Олег Кіпер зазначив, що кольори українського стягу у всьому світі символізують незламність та силу.

«Перемога за Україною! Й зовсім скоро синьо-жовті стяги розправлять крила над площами усіх наших міст та селищ», - переконаний голова ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю, 23 серпня, в Україні відзначають День Державного Прапора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-