Індія прагне відігравати активну роль у мирному врегулюванні - Моді

Індія прагне відігравати активну роль у мирному врегулюванні - Моді

Укрінформ
Індія займає проактивну позицію у питаннях миру і готова відігравати роль у мирному врегулюванні війни в Україні.

Про це заявив Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді перед переговорами з Президентом України Володимиром Зеленським у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

За словами Моді, він приїхав із посланням про мир від імені 1,4 млрд індійців та 120 країн Глобального Півдня.

«Коли йдеться про мир, Індія займає проактивну позицію. Наш підхід завжди був людиноцентричним. Я хочу сказати вам і всьому світові, що це наше переконання і зобовʼязання, ми говоримо про це голосно і чітко: ми підтримуємо суверенітет і територіальну цілісність. Це першочерговий пріоритет для нас», – наголосив премʼєр-міністр.

Моді підкреслив, що під час зустрічі з Володимиром Путіним він, дивлячись йому в очі, у присутності ЗМІ казав, що єдиний спосіб вирішувати проблеми – це діалог і дипломатія, і треба рухатися в цьому напрямку не гаючи часу.

Він також висловив сподівання на глибоку дискусію щодо мирного врегулювання з Президентом України та запевнив: «В усьому, що стосується миру, Індія готова робити активний внесок, і особисто я, як друг,.. буду радий відіграти роль у мирному врегулюванні війни».

Прем'єр-міністр Індії зауважив, що його серце «сповнене скорботи» через смерті безвинних цивільних. «Це дуже болісно. Для будь-якого цивілізованого світу, для всіх людей, що вірять у гуманні цінності, це неприйнятно. У світі, де вірять у людські цінності, це неприйнятно», – сказав він.

Водночас Моді подякував українській стороні за допомогу індійським студентам, які опинилися в Україні на початку повномасштаної війни.

«Можу запевнити, що з гуманітарної точки зору ми завжди будемо на вашому боці», – підкреслив глава уряду Індії.

Читайте також: Під час візиту Моді підписали чотири документи - Зеленський

Від імені 1,4 мільярда індійців він привітав Президента України з прийдешнім Днем Незалежності та відзначив хороший прогрес в українсько-індійських відносинах «попри складні обставини».

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді 23 серпня прибув з візитом в Україну.

Разом із Президентом України він вшанував пам'ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії РФ. Лідери поклали іграшки до місця мультимедійного мартирологу «Діти» в Києві та вшанували пам'ять загиблих юних українців хвилиною мовчання.

Фото: Narendra Modi 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-