Розмінування, енергетика і посилення ППО: Шмигаль зустрівся з новопризначеним послом Італії

Розмінування, енергетика і посилення ППО: Шмигаль зустрівся з новопризначеним послом Італії

Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль обговорив із новопризначеним послом Італії в Україні Карло Формозою проведення Конференції з питань відновлення України у 2025 році, наголосивши на потребі зосередитися на проєктах розмінування, енергетиці та розвитку логістики.

Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Провели зустріч із новопризначеним послом Італії в Україні Карло Формозою... Подякував за патронат над Одесою та за готовність провести Конференцію з питань відновлення України у 2025 році. Маємо зосередитись на проєктах розмінування, енергетиці та розвитку логістики", - написав Шмигаль.

Також глава уряду подякував Італії за всебічну підтримку й особливий фокус на Україні під час головування в G7.

"Саме на саміті в Італії лідери Великої Сімки ухвалили історичне рішення про передачу 50 млрд доларів доходів від заморожених російських активів. Розраховуємо отримати ці кошти до кінця року", - підкреслив прем'єр.

Шмигаль зазначив, що під час зустрічі також обговорили питання взаємодії України та Італії, зокрема, фінанси, посилення ППО, питання енергетики, інтеграцію в ЄС і НАТО, формулу миру, відновлення.

Читайте також: Стефанчук і посол Італії обговорили напрями співпраці

Також глава українського уряду побажав Формозі успішної дипломатичної місії задля розвитку й поглиблення двосторонніх відносин.

Як повідомляв Укрінформ, 16 липня Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти від нових послів Бельгії, Індії, Нідерландів, Словаччини, Італії та Мексики.

Фото: t.me/Denys_Smyhal/8357

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-