Прем'єр Британії заявив про підтримку України стільки, скільки потрібно

Прем'єр Британії заявив про підтримку України стільки, скільки потрібно

Укрінформ
Прем'єр-міністр Великої Британії Кір Стармер заявив про підтримку України стільки, скільки буде потрібно, та висловив співчуття українцям через наймасованішу російську атаку 26 серпня.

Як повідомляє кореспондентка Укрінформу, про це він заявив у середу на спільній пресконференції з канцлером ФРН Олафом Шольцом після переговорів політиків у Берліні.

“Наші думки з усіма родинами, які постраждали від цієї жахливої події”, - зазначив Стармер.

“Ми обговорюємо це (підтримку України – ред.) сьогодні досить докладно, тому що як країни, які роблять внесок у військові зусилля України, і як країни з великими витратами на оборону серед європейських країн НАТО, ми дуже добре знаємо, в якому боргу ми перед українським народом, який бореться не лише за себе, а й за всіх людей і по всій Європі. Тому сьогодні ми підтвердили нашу прихильність щодо підтримки України стільки, скільки потрібно”, - зазначив Стармер.

Глава британського уряду також зазначив, що у Британії поділяють загальну прихильність до врегулювання кризи на Близькому Сході, згодні з правом Ізраїлю на самооборону відповідно до міжнародного гуманітарного права, підтримують необхідність деескалації в усьому регіоні, безперешкодний гуманітарний доступ до Гази, важливість спільної роботи над політичним рішенням про припинення вогню та звільнення всіх заручників, заснованим на створенні палестинської держави поруч із безпечним та надійним Ізраїлем. "Єдиний спосіб забезпечити довгостроковий мир та безпеку як ізраїльтян, так палестинців. І це, звісно, непроста мета, але ми прагнемо досягти її разом”, - додав Стармер.

Читайте також: Шольц підтвердив, що в бюджеті ФРН передбачили €4 мільярди на військову допомогу Україні

За його словами, нова велика економіко-оборонна угода з Німеччиною є свідченням глибини та потенціалу відносин із більш глибокими зв’язками щодо науки, розвитку технологій, бізнесу, культури, поштовх до торговельних відносин. "Німеччина вже є другим за величиною торговельним партнером Великої Британії у світі, і завдяки цьому є шанс створити робочі місця тут і у Великій Британії, і забезпечити для обох наших країн економічне зростання", - зауважив Стармер.

Як повідомляв Укрінформ, раніше цього дня Стармера прийняв федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр.

Фото: Bundesregierung/Steffen Kugler 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-