Кислиця закликав членів Радбезу допомогти збивати російські ракети

Кислиця закликав членів Радбезу допомогти збивати російські ракети

Укрінформ
Партнерам України варто зняти обмеження на завдання далекобійних ударів по території Росії й допомогти збивати російські дрони й ракети.

Як повідомляє Укрінформ, про це під час засідання Ради Безпеки ООН у Нью-Йорку заявив постійний представник України при Організації Сергій Кислиця.

“Ми закликаємо вас і всіх партнерів розглянути ухвалення двох конкретних рішень, аби допомогти нам раніше зупинити російський терор. По-перше, визнати право України на далекобійні удари по всіх легітимних військових цілях на території Росії. По-друге, залучити можливості ППО партнерів для збиття ракет й дронів, що перебувають поруч із їх повітряним простором”, - сказав Кислиця.

Він наголосив, що “жоден із цих кроків не ескалаційний”. “Навпаки, вони стримуватимуть Росію, зменшать терор й кількість жертв”, - зазначив дипломат.

Читайте також: Штати в ООН: Спроби Росії перекласти вину за свої злочини на Україну принесуть ще більшу ганьбу Кремлю

Нагадаємо у середу 28 серпня Рада Безпеки ООН проводила засідання у зв’язку з масованою атакою Росії по Україні, здійсненою в понеділок.

Як повідомляв Укрінформ, під час наймасованішої російської атаки 26 серпня Повітряні сили збили 102 російських ракет і 99 дронів із запущених 127 ракет і 109 БПЛА. Загинули 7 людей і 47 постраждали. У кількох областях зафіксовані пошкодження об'єктів енергетики.

27 серпня РФ знову завдала удару по Україні. Сили ППО збили 5 крилатих ракет Х-101 і 60 ударних безпілотників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-