Штати в ООН: Спроби Росії перекласти вину за свої злочини на Україну принесуть ще більшу ганьбу Кремлю

Штати в ООН: Спроби Росії перекласти вину за свої злочини на Україну принесуть ще більшу ганьбу Кремлю

Укрінформ
Сполучені Штати відкинули спроби Росії використати Організацію Об’єднаних Націй для звинувачень України у злочинах у контексті операції ЗСУ в Курській області.

Як передає власкор Укрінформу у Нью-Йорку, про це заявив політичний радник постпредства США при ООН Калеб Пайн на неформальній зустрічі членів РБ у форматі Аррії, скликаній Росією для «засудження» України.

Він наголосив, що Кремль повинен припинити агресивну війну проти України й перестати використовувати Раду Безпеки ООН для приховування правди про свої дії.

За словами Пайна, Російська Федерація вирішила знову використати формат неформальної зустрічі в Раді Безпеки, «щоб спробувати перекласти провину на Україну – жертву жорстокої війни Москви – і відвернути увагу від нестримних руйнувань, які Росія несе державі-члену ООН, Україні».

Читайте також: Росія скликає неформальну зустріч Радбезу ООН, щоб поскаржитися на наступ ЗСУ в Курській області

Як указав політичний радник, саме Росія «вчинила численні, добре задокументовані звірства, у тому числі воєнні злочини та злочини проти людяності на суверенній території України, руйнуючи цивільну інфраструктуру, знищуючи школи, лікарні та житлові будинки, а також депортуючи дітей». 

Звертаючись до російської делегації, Пайн заявив, що керівництво РФ та військові, які скоюють воєнні злочини, будуть притягнуті до відповідальності. 

«Спроби Росії заплутати питання, оббрехавши Україну, лише принесуть ще більшу ганьбу Кремлю і всім причетним до цього», – додав він.

За словами Пайна, які він адресував членам Радбезу, «ніхто не має права нехтувати нашим колективним обов'язком притягнути Росію до відповідальності».

Читайте також: Маріуполь, Оленівка та інші воєнні злочини: аналітики дослідили, як РФ використовує «інформаційне алібі»

Як повідомляв Укрінформ, Росія скликала у вівторок неформальну зустріч членів Радбезу ООН за формулою Аррії, щоб поскаржитися на атаку Збройних сил України в Курській області.

Сам ініціатор таких зустрічей дипломат з Венесуели Дієго Аррія неодноразово  засуджував Росію за використання цього формату для поширення брехні та виправдання агресії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-