Кулеба на зустрічі міністрів ЄС лобіюватиме зняття обмежень на далекобійні удари по цілях у РФ

Кулеба на зустрічі міністрів ЄС лобіюватиме зняття обмежень на далекобійні удари по цілях у РФ

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на неформальній зустрічі глав МЗС країн Європейського Союзу хоче отримати підтримку зняття обмеження на далекобійні удари по військових цілях у Росії.

Про це він заявив в інтерв’ю Politico, передає Укрінформ.

«Я хочу, щоб вони повернулися до своїх столиць… щоб отримати підтримку, щоб нарешті зняти обмеження на далекобійні удари по всіх законних військових цілях у Росії», – сказав Кулеба.

Очільник МЗС наголосив, що переконати союзників дозволити використовувати зброю із Заходу по цілях глибоко у РФ є головним пріоритетом Києва.

«Звичайно, це рішення в основному за Сполученими Штатами та Великою Британією, але Франція також є стороною та частиною ЄС», – додав він.

Кулеба зауважив, що використає зустріч у Брюсселі для того, щоб Європа лобіювала і переконала Вашингтон змінити свою позицію: «Європейський Союз є фундаментально важливою опорою в коаліції на підтримку України і може і повинен зіграти певну роль у переконанні Сполучених Штатів прийняти це рішення».

Глава української дипломатії визнав, що президент Франції Еммануель Макрон раніше заявляв, що Україні потрібно дозволити завдати ударів по військових базах у глибині Росії, і не ставить під сумнів його наміри, але «але справа в тому, що Україна все ще не може стріляти».

Читайте також: Зеленський: Зняття обмежень на далекобійні удари по РФ допоможе якнайшвидше завершити війну

Кулеба сказав, що також проситиме міністрів дозволити використання можливостей протиповітряної оборони в країнах ЄС, зокрема Польщі, для захисту частини повітряного простору України.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в четвер відвідує із робочим візитом Бельгію, де візьме участь у неформальній зустрічі глав МЗС країн Європейського Союзу.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-