Курська операція є елементом самооборони України – глава МЗС Латвії

Курська операція є елементом самооборони України – глава МЗС Латвії

Укрінформ
Самооборона України, згідно з положеннями ООН, включає право Києва завдавати ударів по військових обʼєктах на території Росії, тому українська операція у Курській області є елементом самозахисту.

На цьому перед неформальною зустріччю міністрів закордонних справ ЄС в четвер у Брюсселі заявила міністерка закордонних справ Латвії Байба Браже, передає кореспондент Укрінформу.

Вона зазначила, що 51-ша стаття статуту ООН надає Україні право завдавати ударів по військових об’єктах на території Росії. І донині українці, на відміну від того, що робили росіяни на українській території, були дуже обережними, щоб не було жертв серед цивільного населення в РФ.

«Тому цей контрнаступ (у Курській області – ред.), на наш погляд, також є правом (України – ред.) на самооборону», - підкреслила Браже.

Відповідаючи на запитання про тренувальні місії ЄС для українських військових, глава МЗС Латвії зазначила, що Євросоюз здійснював і продовжує реалізовувати тренувальні місії для українських військових. Вона додала, що зараз у ЄС немає дискусій про нові тренувальні місії ЄС для України.

«Але якщо вони розпочнуться, то ми їх (місії – ред.) підтримаємо», - наголосила Браже.

Читайте також: Кислиця пояснив Радбезу ООН, навіщо Україна розпочала Курську операцію

Як повідомлялося, сьогодні, 29 серпня, у Брюсселі розпочалася неформальна зустріч Ради міністрів ЄС із закордонних справ, головним питанням якої є продовження військової підтримки ЄС на адресу України. Завтра це питання буде розглянуто під час неформальної зустрічі міністрів оборони країн ЄС, яка відбудеться також у Брюсселі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-