Розблокування «заморожених» Угорщиною €6,6 мільярда для України є терміновим - Боррель

Розблокування «заморожених» Угорщиною €6,6 мільярда для України є терміновим - Боррель

Укрінформ
Розблокування «заморожених» Угорщиною €6,6 мільярда, виділених у межах спеціального фонду допомоги Україні в межах Європейського фонду миру (ЄФМ), є терміновим.

Про це у п'ятницю у Брюсселі під час пресконференції за підсумками неформальної зустрічі міністрів оборони країн-членів ЄС заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми також обговорили питання щодо фінансування. Міністри погодилися, що є терміновою справою розблокувати €6,6 мільярда із фонду допомоги Україні. Цей відомий обсяг грошей, який був заблокований вже протягом багатьох місяців у межах Європейського фонду миру. Багато із міністрів повторили, що сьогодні це не ті гроші, що належать Україні. Це їхні гроші, тому що вони мають компенсувати витрати, які вже були зроблені. Україна вже отримала відповідні матеріали, тож ці країни повинні отримати компенсацію», - зазначив Боррель.

Читайте також: Україна розраховує залучити ще $13,5 мільярда зовнішнього фінансування до кінця року - Мінфін

Він наголосив, що продовжує шукати рішення для проблеми блокування цих грошей та висловив впевненість, що знайде таке рішення «тим або іншим шляхом».

Як вже повідомлялося, протягом минулих двох днів у Брюсселі відбулася неформальна зустріч ЄС міністерського рівня в форматі Gymnich. Вчора дискусії щодо найважливіших зовнішньополітичних питань були проведені серед міністрів закордонних справ країн ЄС, сьогодні питання безпеки обговорили міністри оборони європейських країн. Обидві зустрічі першим питанням порядку денного мали продовження та посилення військової підтримки ЄС для України у її боротьбі проти російської агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-