Прем'єрка Данії: Партнери мають переглянути цілі своєї допомоги для перемоги України

Прем'єрка Данії: Партнери мають переглянути цілі своєї допомоги для перемоги України

Укрінформ
Партнери мають змінити дискурс у баченні цілей своєї допомоги Україні з недопущення її програшу на забезпечення її перемоги.

Таке переконання висловила прем’єр-міністр Королівства Данія Метте Фредеріксен на конференції Globsec Forum у Празі 31 серпня, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми надто довго говорили про те, що не можемо дозволити Україні програти цю війну. Мусимо змінити наше ставлення та говорити про те, що ми повинні забезпечити Україні можливість перемогти», - заявила Фредеріксен.

За її словами, для перемоги партнери мають забезпечити Україну всім, чого вона потребує. Данський політик також назвала великою помилкою «червоні лінії» в питанні надання Україні озброєнь та дозволу на їх використання, адже українці мають бути в змозі захищатися, а самозахист – це також право використати зброю проти ворога.

Прем’єр-міністр заявила, що пишається тим, що данські F-16 успішно працюють в Україні, та пошкодувала, що питання про їх передання зайняло так багато часу.

«Я була готова передати їх від початку війни», - заявила Фредеріксен, нагадавши, що уряд Данії не встановлює жодних обмежень на використання переданих винищувачів.

Фредеріксен вважає Росію найбільшою загрозою і не вбачає у її поведінці ознак, які свідчили би про бажання зупинити війну.

«Ми повинні бути чесними в тому, що немає альтернативи, крім того, що Україна має перемогти в цій війні. Бо якщо переможе Росія, програємо ми всі, не тільки Європа, а весь світ», - підкреслила глава данського уряду.

Читайте також: Світ має встановити межі для російських імперських амбіцій - глава МЗС Чехії

Напередодні Фредеріксен і президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн отримали трансатлантичну премію Чехії та Словаччини за внесок у міжнародне співробітництво.

Як повідомлялося, Globsec Forum уперше проводиться у Празі, попередні конференції проходили в Словаччині. Участь у заході беруть близько 2 тисяч представників із майже 70 країн, зокрема й України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-