У Норвегії та Естонії відреагували на ракетну атаку РФ по Україні

У Норвегії та Естонії відреагували на ракетну атаку РФ по Україні

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ Норвегії відреагували на атаку Росії по українських містах у ніч проти понеділка, заявивши, що цивільне населення не є легітимною ціллю у війні.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у дописі норвезького МЗС у соцмережі Х.

«Невинні українські школярі та інші цивільні особи страждають від хвиль жорстоких атак Росії на Київ та решту території країни останнім часом. Цивільне населення не є легітимною ціллю», – наголосили у зовнішньополітичному відомстві Норвегії.

Там додали, що гуманітарні організації також не є законними цілями для бомбардувань, зазначивши, що внаслідок атаки Росії минулої ночі було пошкоджено офіс норвезької гуманітарної організації Norwegian Church Aid.

Читайте також: Кулеба після ранкового обстрілу закликає Захід скасувати обмеження на удари вглиб Росії

Глава МЗС Естонії Маргус Цахкна також присвятив допис у соцмережі Х останньому обстрілу Росією українських міст. Міністр зауважив, що цього разу під ударом опинилися дитячий будинок та реабілітаційний центр, заявивши, що для Москви немає нічого святого чи морального.

«Поки діти в Естонії та Україні готувалися до першого шкільного дня, Росія готувалася бомбити цивільні об’єкти в Україні. Знову. Для Росії немає нічого святого чи морального», – написав Цахкна.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 2 вересня Повітряні сили знищили 9 балістичних, 13 крилатих ракет і 20 ударних БПЛА, які ворог спрямував по Україні під час чергової нічної атаки.

За даними Київської міської військової адміністрації, зранку 2 вересня ППО знищила в повітряному просторі столиці більш як 10 крилатих ракет та близько 10 балістичних ракет, а також ударний безпілотник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-