Верещук презентувала законопроєкт з відновлення державної влади в Криму

Верещук презентувала законопроєкт з відновлення державної влади в Криму

Укрінформ
Віцепрем’єр-міністерка Ірина Верещук презентувала законопроєкт з відновлення державної влади в Криму, який, зокрема, передбачає утворення Військової адміністрації АР Крим на час дії воєнного стану.

Як передає Укрінформ із посиланням на Телеграм Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, презентація відбулася на засіданні оборонного Комітету Верховної Ради.

«Я вдячна парламентському Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки і колегам, які підтримали цей законопроєкт. Цей проєкт — про відновлення української влади в Криму. Він про Крим, який був, є і буде український», — акцентувала віцепрем’єрка.

У Мінреінтеграції зазначили, що йдеться про проєкт закону «Про внесення змін до Закону України «Про правовий режим воєнного стану» щодо особливостей відновлення публічної влади в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі».

Згідно з повідомленням, ця законодавча ініціатива має на меті створити передумови для відновлення державної влади на півострові після деокупації, сприяти його інтеграції в систему публічного врядування України. Також забезпечити впровадження реформи місцевого самоврядування. Зокрема, створення нових районів, територіальних громад та органів управління ними.

Крім цього, на час дії воєнного стану проєктом закону пропонується утворити Військову адміністрацію АР Крим. Цей орган виконуватиме повноваження Ради міністрів та Верховної ради АР Крим, координуватиме та контролюватиме діяльність військових адміністрацій нижчих рівнів, виконуватиме низку інших повноважень.

Читайте також: Верещук перевірила, як відновлюють будинки в Ірпені та Горенці

У відомстві додали, що законопроєкт також передбачає встановлення дати (з 27 лютого 2014 року) припинення повноважень органів місцевого самоврядування, їхніх посадових осіб та державних службовців державних органів, які не були переміщені з ТОТ АР Крим.

Акт розробило Мінреінтеграції спільно з представниками Офісу Президента, Представництва Президента в АР Крим, Мінінфраструктури та Національним агентством з питань державної служби. У березні цього року проєкт підтримав Кабмін.

Як повідомляв Укрінформ, у Криму від початку російської окупації 2014 року зафіксовано близько 60 насильницьких зникнень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-