Верещук перевірила, як відновлюють будинки в Ірпені та Горенці

Верещук перевірила, як відновлюють будинки в Ірпені та Горенці

Фото
Укрінформ
Віцепрем'єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук проінспектувала хід робіт по відновленню багатоквартирних будинків в Ірпені та Горенці Київської області.

Як передає Укрінформ, про це Верещук повідомила у Фейсбуці.

"Відвідала декілька багатоквартирних будинків в Ірпені та Горенці, які були пошкоджені під час боїв на Київщині та які зараз реконструюють за гроші міжнародних донорів. Зустрілась з головами громад. Поспілкувалась з місцевими мешканцями", - ідеться у повідомленні.

Верещук проінспектувала хід робіт.

"Деякі проєкти ідуть добре. По деяких є відставання від графіка. Особисто контролюватиму динаміку цих проєктів. Допоки все не буде виконано", - наголосила віцепрем’єрка.

Як у Фейсбуці повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, проєкт реалізується за фінансової підтримки Уряду Німеччини за сприяння Мінреінтеграції. Фінансовий партнер — німецький державний банк KfW. Менеджер проєкту — Міжнародна організація з міграції (МОМ).

Читайте також: Ветеранська політика має формуватися «знизу» - Верещук

Верещук разом із представниками Київської ОВА, місцевої влади, KfW та МОМ оглянули об’єкти. Основну увагу під час зустрічей приділили питанням дотримання графіків будівництва та забезпечення якості робіт.

Також Ірина Верещук провела виїзну нараду в Ірпені щодо стану реалізації проєкту з міжнародної технічної допомоги «Покращення житлових умов ВПО»,  повідомляє пресслужба Мінреінтеграції.

«Працюємо над тим, щоб процес будівництва та реконструкції житла проходив відповідно до встановлених строків. Тому спільно координуватимемо всі процеси, контролюватимемо кожен етап робіт, щоб забезпечити своєчасне завершення цих проєктів», — сказала Верещук.

Як зазначається, проєктом передбачено відбудову зруйнованих внаслідок бойових дій будинків та будівництво нових житлових об’єктів у п’яти областях України. У межах наради, окрім Київської, учасники обговорили процес будівництва та деталі реалізації проєкту у Вінницькій, Івано-Франківській, Львівській та Чернівецькій областях.

Проєкт реалізується за фінансової підтримки уряду Німеччини через Кредитну установу для відбудови (KfW) та за сприяння Мінреінтеграції.

Виконавцем проєкту є Міжнародна організація з міграції (МОМ).

Як повідомляв Укрінформ, у Київській області із 86 дитячих садків, пошкоджених або зруйнованих внаслідок російської агресії, вже відновили 71 заклад.

Фото: Верещук, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-