Військові аеродроми, окупанти й колаборанти: Зеленський запровадив нові санкції проти Росії

Військові аеродроми, окупанти й колаборанти: Зеленський запровадив нові санкції проти Росії

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський запровадив санкції ще проти 175 російських окупантів та колаборантів, а також компаній, що залучені до обслуговування військових аеродромів РФ.

Як повідомляється на сайті Президента України, глава держави підписав два укази (№601/2024 та №602/2024), якими ввів у дію рішення РНБО про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів, передає Укрінформ.

«Санкції вводяться проти фізичних та юридичних осіб, колаборантів, окупантів та суб’єктів, які їм сприяють на ТОТ (всього 175 суб’єктів); компаній, що залучені до обслуговування аеродромів спільного базування МО РФ, ФСБ РФ, Нацгвардії РФ, на яких розміщується військова авіація. Окрім цього, під санкції потрапляють компанії, що транспортують військову техніку, боєприпаси, обладнання та запаси до ліній бойового зіткнення, а також імпортують підсанкційні товари, зокрема, зброю, компоненти для ВПК з Ірану, КНДР. Мова йде про 73 юридичні особи та 74 фізичні особи», - повідомив у Телеграмі керівник Офісу Президента Андрій Єрмак.

Читайте також: США оголосили новий пакет санкцій проти Росії, у списку - 400 осіб і компаній

За його словами, під санкції, зокрема, потрапляють: ТОВ «Авіакомпанія «АероСтан» – компанія-резидент Киргизької Республіки, оператор чартерних вантажних авіаційних перевезень, літаки якої регулярно використовуються для перевезень іноземної продукції до РФ в обхід санкційних обмежень, у тому числі для підприємств російського ВПК.

ТОВ «Новапорт Холдінг» – підприємство, що володіє або управляє контрольними пакетами акцій у вантажному терміналі Пулково та у 21 регіональних аеропортах Російської Федерації (під санкціями ЄС);

ТОВ «Транспортно-експедиторська компанія Північ-Південь» – компанія спеціалізується на вантажних перевезеннях авіаційним та морським транспортом та виконувала замовлення в інтересах російського ВПК;

ТОВ «Домодєдово Ерфілд» – здійснює управління міжнародним аеропортом Домодєдово, який задіяно у перевезенні зброї та обслуговує підсанкційні авіакомпанії);

АТ «Аеропорт Кольцово» – здійснює управління міжнародним аеропортом Кольцово, який внесено до переліку аеродромів спільного базування з МО РФ та МНС РФ, обслуговує підсанкційні авіалінії та знаходиться у власності олігарха Віктора Вексельберга.

Читайте також: Колаборанти та авіаційна інфраструктура РФ: Зеленський затвердив нові санкції

Керівник Офісу Президента України відзначив, що група Макфола-Єрмака тривалий час працювала над цим санкційним списком.

Як повідомлялося, 23 серпня США оголосили новий пакет санкцій, який охоплює близько 400 суб’єктів, пов’язаних з російськими паливно-енергетичними та металургійними секторами, фінансовою сферою та постачанням товарів подвійного призначення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-