Рада звернулася до G7 щодо підтримки України у протидії агресії Росії

Рада звернулася до G7 щодо підтримки України у протидії агресії Росії

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила звернення до парламентів та урядів держав – членів «Групи семи» щодо подальшої підтримки України у протидії збройній агресії Російської Федерації.

Про це повідомив народний депутат із фракції «Голос» Ярослав Железняк у Телеграмі, передає Укрінформ.

Він уточнив, що відповідну постанову №11537 підтримали 317 народних депутатів.

«Від імені українського народу Верховна Рада закликає міжнародних партнерів проявити єдність і рішучість у справі захисту цілей та принципів Статуту ООН та протидіяти злочинним діям Російської Федерації, що спрямовані на знищення України як держави, підрив глобальної архітектури безпеки та розкол міжнародної спільноти», - йдеться у зверненні.

Також Україна закликає країни G7 протидіяти спробам держави-агресора «легітимізувати» вчинені нею зухвалі порушення Статуту ООН, визнаючи право України на боротьбу проти збройної агресії до повного відновлення її територіальної цілісності у межах міжнародно визнаного державного кордону.

Парламентарії закликають і сприяти активній участі держав-членів ООН у реалізації Формули миру.

Читайте також: Віцеканцлер Німеччини наполягає на подальшій підтримці України без жодних «але»

Крім того, наголошується на необхідності консолідувати зусилля з надання Україні фінансово-економічної допомоги, зокрема у відновленні її об'єктів енергетичної інфраструктури, а також гуманітарної допомоги, активізувати зусилля з надання Україні військової допомоги, у тому числі скоротити строки надходження її в Україну.

У зверненні є заклик зняти всі обмеження на використання Україною далекобійної зброї західного виробництва для ударів по всіх законних військових цілях на території РФ та посилити політико-дипломатичний і санкційний тиск на керівництво Росії.

Як повідомлялося, до Вільнюської декларації G7 щодо гарантій безпеки для України долучилися 32 країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-