Стефанчук і Мецола обговорили потреби України в додаткових системах ППО та більшій кількості F-16

Стефанчук і Мецола обговорили потреби України в додаткових системах ППО та більшій кількості F-16

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук і президентка Європейського парламенту Роберта Мецола обговорили оборонні потреби України, передусім – у додаткових системах ППО для захисту населених пунктів та в більшій кількості літаків F-16.

Як передає Укрінформ, про це Стефанчук повідомив у Фейсбуці.

Голова ВР привітав Мецолу з переобранням на посаду, подякував за всі рішення Європейського парламенту на підтримку України й активну позицію щодо посилення цієї допомоги.

Він підкреслив, що згода партнерів на використання наданої Україні зброї без жодних умов та обмежень є критично важливою.

«Україна закликає надати дозвіл завдавати ударів по військових цілях у рф», – заявив Стефанчук.

Також сторони порушили питання санкційного тиску на Російську Федерацію. Стефанчук наголосив, що на сьогодні країні-агресору вдається обходити впроваджені проти неї обмеження, тож потрібно знищити всі лазівки, якими вона користується.

За словами голови ВР, санкції повинні повністю заблокувати розвиток російського військово-промислового комплексу.

У фокусі уваги під час зустрічі була й ситуація в енергетиці та допомога, необхідна для відновлення цієї сфери. Також сторони обговорили консолідацію міжнародної підтримки й реалізацію української Формули миру.

Читайте також: Стефанчук та Джонсон обговорили зняття обмежень на удари вглиб РФ

Як повідомляв Укрінформ, Стефанчук і спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон обговорили зняття обмежень на використання американського озброєння для ударів углиб Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-