У США пояснили, чому не дозволяють Україні застосовувати ATACMS по цілях в Росії

У США пояснили, чому не дозволяють Україні застосовувати ATACMS по цілях в Росії

Укрінформ
Американська сторона вважає, що 90% аеродромів, звідки російські літаки проводять атаки по Україні, є недосяжними для переданих ЗСУ далекобійних ракет ATACMS, тому їх застосування по російських цілях не має достатньої стратегічної цінності.

Таку позицію озвучила в четвер заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх, передає власний кореспондент Укрінформу.

«За оцінками нашої розвідки, 90% російських літаків, які запускають керовані бомби та ракети по Україні, дислокуються на аеродромах, які знаходяться за 300 км від території, контрольованої Україною»,- зауважила представниця Пентагону.

Тож, за її словами, ракети ATACMS в більшості не зможуть досягати цих аеродромів, тому загрози, які створюють російські літаки зі своїм озброєнням, залишатимуться.

Читайте також: США зосереджені на тому, щоб Україна мала сильні позиції - Білий дім

«І навіть якби Україна використала ATACMS проти дуже невеликого відсотка аеродромів, які залишилися в радіусі – а ми бачили, як росіяни знову й знову переміщували ці аеродроми углиб – вплив був би дуже невеликим і мав би дуже невелику стратегічну цінність»,- зазначила Сінгх.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер Білий дім заявив, що не змінював політики щодо ударів вглиб Росії. Водночас в адміністрації США зазначили, що продовжують перебувати в контакті з українською стороною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-