Мін'юст буде реструктуризований і посилений з погляду євроінтеграції - Стефанішина

Мін'юст буде реструктуризований і посилений з погляду євроінтеграції - Стефанішина

Укрінформ
Об'єднання посад віцепрем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та міністра юстиції пов'язане з виконанням великого обсягу роботи з наближення законодавства України до норм Європейського Союзу.

Про це заявила новопризначений міністр юстиції та віцепрем'єр-міністр Ольга Стефанішина в інтервʼю Європейській правді, передає Укрінформ.

За словами урядовиці, ідея посилити спроможність віцепремʼєр-міністра з питань євроінтеграції обговорювалася ще у 2023 році, коли в уряді готувалися до рішення про відкриття переговорів щодо вступу в ЄС.

“Одночасно йшлося про оптимізацію міністерств. Як результат, з’явилося розуміння, що я маю в статусі віцепрем'єрки очолити одне з існуючих міністерств. А оскільки йдеться про величезний масив, пов'язаний з наближенням законодавства України до права ЄС, то виникла ідея про Міністерство юстиції”, – пояснила Стефанішина.

Урядовиця зазначила, що тепер з'явиться адміністративний ресурс для виконання “величезного обсягу роботи”. “Якщо для відкриття переговорів з ЄС нам треба було виконати сім політичних критеріїв, то зараз, у рамках переговорів, йдеться про тисячі зобов’язань”, – наголосила вона.

Стефанішина також зазначила, що Мін'юст, який формує правову політику держави, буде реструктуризований, "щоб система заступників і підрозділів забезпечувала процес переговорів з ЄС". Водночас урядовий офіс координації європейської та євроатлантичної інтеграції продовжить свою роботу.

Читайте також: Шмигаль представив колективу Мін'юсту нову очільницю

“Що точно зміниться – то це те, що Мін'юст буде посилений з точки зору євроінтеграції. Мають з’явитися окремий заступник та підрозділ, які відповідатимуть за наближення законодавства України до права ЄС. Тому гарантовано будуть нові призначення, пов'язані саме з євроінтеграційним вектором правової політики”, – оголосила вона.

Як повідомляв Укрінформ, 5 вересня Верховна Рада підтримала призначення Ольги Стефанішиної на посаду віцепрем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України - міністра юстиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-