У Німеччині не змінили ставлення до українських ударів по об’єктах в РФ - Пісторіус

У Німеччині не змінили ставлення до українських ударів по об’єктах в РФ - Пісторіус

Укрінформ
Позиція німецького керівництва щодо дозволу Україні використовувати західну зброю по об’єктах углиб російської території не зазнала змін.

Про це заявив міністр оборони ФРН Борис Пісторіус за результатами зустрічі учасників у форматі "Рамштайн" 6 вересня, передає кореспондент України.

«Незмінна», - заявив Пісторіус у відповідь на запитання, якою наразі є позиція уряду в цьому питанні. Він додав, що «це питання, по якому все вже сказано».

Водночас політик відповів негативно на запитання, чи може призвести до зниження обсягів військової допомоги той факт, що на нещодавніх виборах у двох німецьких федеральних землях величезну підтримку отримали популістські партії, які виступають за повне припинення такої допомоги Україні.

«Необхідно захищати свободу, незалежність і територіальну цілісність суверенних держав від таких агресорів, як Росія. Зрештою, ми робимо це також виходячи з наших власних інтересів», - підкреслив очільник німецького Міноборони та пообіцяв продовжувати підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно.

Читайте також: Зеленский обговорив з главою Міноборони Німеччини посилення захисту неба

Пісторіус підтвердив, що всі 4 млрд євро, які закладені на військову допомогу Україні в проєкті бюджету ФРН на 2025 рік, уже «розписані». Водночас він очікує, що Київ зможе замовляти та купувати озброєння за рахунок кредиту в 50 млрд доларів, який планується надати Україні до кінця року, а погашати за рахунок заморожених російських активів центробанку.

Як повідомлялося, Пісторіус оголосив нові поставки озброєнь, зокрема вперше пролунало про плани поставити 12 сучасних самохідних гаубиць Panzerhaubitz 2000, 6 з них – ще цього року та ще 6 – наступного, на загальну суму 150 мільйонів євро.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-