Умєров обговорив з міністрами оборони країн Скандинавії та Балтії спільне виробництво зброї

Умєров обговорив з міністрами оборони країн Скандинавії та Балтії спільне виробництво зброї

Фото
Укрінформ
Міністр оборони Рустем Умєров обговорив з міністрами оборони Данії, Норвегії, Нідерландів, Латвії, Литви та Естонії нові можливості для спільного виробництва української зброї.

Як передає Укрінформ, про це Умєров повідомив у Фейсбуці.

«На полях Рамштайну провів також важливу зустріч з міністрами оборони скандинавських та балтійських країн — Данія, Норвегія, Нідерланди, Латвія, Литва, Естонія», - зазначив він.

Ключовою темою зустрічі, за даними Умєрова, були нові можливості для спільного виробництва української зброї. «Звернувся до партнерів із закликом розширити співпрацю у цій сфері», - додав він.

За словами Умєрова, перший приклад вже продемонструвала Данія, коли профінансувала пряму закупівлю українського оборонного обладнання через Міноборони України. «Нам потрібно більше таких ініціатив для зміцнення нашої спільної обороноздатності», - підкреслив він.

Як зауважив Умєров, Україна має широкий портфель технологій, який може стати основою для співпраці у виробництві українських ракет, дронів різного призначення (розвідувальних, бойових, далекобійних), наземних роботизованих комплексів для підтримання операцій на полі бою, а також систем радіоелектронної боротьби.

Читайте також: Увага «Рамштайну» сфокусована на ППО та далекобійній зброї - Умєров

«Сподіваюсь на підтримку наших партнерів, щоб разом створювати нові можливості для захисту наших країн», - підсумував міністр оборони України.

Як повідомляв Укрінформ, Умєров перед засіданням у форматі «Рамштайн» обговорив військові потреби України з очільником Пентагону Ллойдом Остіном.

Фото: Фейсбук / Рустем Умєров

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-