США уважно стежать за військовою взаємодією Росії й Ірану - Держдеп

США уважно стежать за військовою взаємодією Росії й Ірану - Держдеп

Укрінформ
Сполучені Штати глибоко занепокоєні повідомленнями про можливу передачу Росії іранських ракет, продовжують уважно відстежувати ситуацію та разом із партнерами готові запровадити наслідки для Москви й Тегерана.

Про це заявив у понеділок у Вашингтоні заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми, звісно, дуже занепокоєні цими повідомленнями. Будь-яка передача іранських балістичних ракет Росії означатиме драматичну ескалацію підтримки Іраном агресивної війни Росії проти України»,- підкреслив Пател.

Він нагадав, що і Сполучені Штати, і країни-партнери під час самітів G7 і НАТО чітко наголошували, що «готові запровадити серйозні наслідки» проти Ірану й Росії.

Читайте також: До МЗС викликали тимчасового повіреного Ірану та попередили про наслідки надання Росії ракет

Представник Держдепартаменту США також зауважив, що Сполучені Штати продовжують приділяти «пильну увагу» спробам взаємодії Ірану й Росії у військовій сфері.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок у Брюсселі заявили, що в ЄС отримали докази постачання Тегераном у РФ балістичних ракет для їх використання в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-