Сибіга обговорив із главою МЗС Австралії пріоритетні оборонні потреби України

Сибіга обговорив із главою МЗС Австралії пріоритетні оборонні потреби України

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга під час першої телефонної розмови з очільницею МЗС Австралії Пенні Вонг обговорив пріоритетні оборонні потреби та зацікавленість Києва у списаній броньованій техніці.

Про це глава української дипломатії повідомив у соцмережі X, передає Укрінформ.

“Під час нашої розмови з сенаторкою Вонгом я подякував Австралії за її підтримку та поінформував свого колегу про наші пріоритетні оборонні потреби. Австралійські Bushmaster довели свою ефективність на полі бою, і ми маємо намір розширити нашу співпрацю щодо цієї та іншої броньованої техніки”, - зазначив він.

Сибіга під час розмови з австралійською колегою відзначив зацікавленість України в списаній техніці, у тому числі великій кількості списаної броньованої техніки та інших найменувань.

Читайте також: Сибіга обговорив підтримку України із главою МЗС Японії

“Це безпрограшна комбінація: партнери економлять ресурси, а Україна покращує свою обороноздатність”, - підкреслив очільник МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ України Андрій Сибіга провів перші телефонні розмови з очільниками МЗС Бельгії Хаджою Лабіб, Норвегії Еспеном Бартом Ейде та Японії Йоко Камікавою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-