Шмигаль зустрівся з Ламмі: Очікуємо на дозвіл Британії бити далекобійною зброєю по Росії

Шмигаль зустрівся з Ламмі: Очікуємо на дозвіл Британії бити далекобійною зброєю по Росії

Фото
Укрінформ
Україна очікує на дозвіл Великої Британії завдавати удари далекобійною зброєю по території РФ, заявив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на зустрічі у Києві з державним секретарем у закордонних справах Великої Британії Девідом Ламмі.

Про це він повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Шмигаль подякував Ламмі за анонсований минулого тижня новий пакет військової підтримки Великої Британії, а саме - надання ракет для протиповітряної оборони на 162 млн фунтів, а також за виділення 30 млн фунтів на підтримку української енергетики.

За словами очільника уряду, Британія також продовжить надавати військову підтримку в розмірі 3 млрд фунтів на рік стільки, скільки в цьому буде потреба.

"Ми очікуємо на дозвіл Великої Британії завдавати удари далекобійною зброєю по військових цілях на території нашого ворога", - наголосив Прем'єр-міністр.

Читайте також: Україна щодня переконує партнерів дозволити бити далекобійною зброєю по цілях у РФ - Шмигаль

Як повідомив Шмигаль, сторони окрему увагу приділили забезпеченню України системами ППО та обговорили ситуацію в енергетиці, зокрема допомогу партнерів у цьому напрямку.

"Завдяки підтримці партнерів ми відновлюємо знищене Росією та розбудовуємо децентралізовану генерацію. Британія допомагатиме в цьому напрямку", - підкреслив він.

Також Шмигаль акцентував увагу на 50 млрд доларів прибутків від заморожених російських активів, які G7 передасть Україні, і висловив сподівання на отримання коштів до кінця поточного року.

Прем'єр подякував уряду Великої Британії і британському народу за підтримку України.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Великої Британії оголосив про нові санкції щодо Повітряно-космічних сил РФ.

Фото: Денис Шмигаль/Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-