США надають Україні понад $700 мільйонів для подолання наслідків російської агресії - Блінкен

США надають Україні понад $700 мільйонів для подолання наслідків російської агресії - Блінкен

Укрінформ
Сполучені Штати надають Україні $325 мільйонів на ремонт електромереж, $290 мільйонів гуманітарної допомоги населенню, що потерпає від збройної агресії РФ, а також понад $100 мільйонів на розмінування.

Про це заявив у середу під час пресконференції в Києві державний секретар США Ентоні Блінкен, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми знову бачимо, як Путін змахує пил зі свого зимового плану дій, націленого проти українських енергетичних та електричних систем, щоби використати холод як зброю проти українського народу»,- заявив глава американської дипломатії.

У зв’язку з цим, за його словами, Сполучені Штати оголошують про виділення нового фінансування у розмірі $325 мільйонів «для відновлення енергетичної та електричної мережі України». Він також підкреслив, що США мають намір залучити додаткову підтримку від країн G7+ під час засідання Координаційної групи з енергетики впродовж наступних тижнів.

«Сьогодні я також оголошую про виділення нової гуманітарної підтримки в розмірі $290 мільйонів, щоби допомогти надати життєво важливі поставки, такі як чисту воду, їжу, укриття, ліки мільйонам людей в Україні та в усьому регіоні, які були переміщені через війну Путіна»,- заявив держсекретар США.

Нарешті, за його словами, США оголошують про надання $102 мільйонів в якості додаткового фінансування зусиль з гуманітарного розмінування, «щоби допомогти у вилученні протипіхотних мін і боєприпасів, які Росія залишила по всій Україні».

Він також нагадав, що Сполучені Штати й інші країни G7 погодилися забезпечити $50 мільярдів із заморожених активів Росії на реконструкцію та оборонні зусилля України. Крім того, за його словами, країни Заходу працюють над тим, щоби далі переслідувати країни, які підтримують російську військову машину.

Читайте також: Премєрка Латвії оголосила у Києві про черговий пакет військової підтримки України

Як повідомляв Укрінформ, у середу Велика Британія оголосила про виділення Україні щонайменше 600 мільйонів фунтів стерлінгів на підтримку у війні з Росією.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-