Конгрес міцевих та регіональних влад Ради Європи допоможе Україні з децентралізацією

Конгрес міцевих та регіональних влад Ради Європи допоможе Україні з децентралізацією

Фото
Укрінформ
Конгрес місцевих та регіональних влад Ради Європи узяв на себе зобов’язання підтримувати Україну в реформуванні органів місцевого самоврядування та досягненні стандартів місцевої демократії на принципах Європейської хартії місцевого самоврядування.

Про це йдеться у Меморандумі про взаєморозуміння, який був підписаний сьогодні Українською асоціацією районних та обласних рад та Конгресом у Раді Європи в Страсбурзі, передає кореспондент Укрінформу.

«Беручи до уваги необхідність подальшої реформи місцевого самоврядування та ширшої децентралізації, сторони зобовʼязуються сприяти розбудові стійких, інклюзивних та підзвітних органів місцевого самоврядування, які краще реагують на потреби та очікування громадян, тим самим підвищуючи їхню довіру до державних інституцій», - йдеться в документі.

Конгрес міцевих та регіональних влад РЄ допоможе Україні з децентралізацією / Фото: Лідія Таран, Укрінформ

Як пояснила президентка Української асоціації районних та обласних рад Тетяна Єгорова-Луценко, українські управлінці на місцях, зі свого боку, мають просувати та інтегрувати європейські стандарти місцевої демократії в Україні. 

«У рамках цієї співпраці Конгрес може допомогти нам, насамперед, своєю експертизою. Їхні спеціалісти готують аналітичні звіти щодо розподілу повноважень, надають консультації та роблять правові висновки. Це цінна аналітика, яка нам допоможе успішно завершити реформу децентралізації, - розповіла вона.

Читайте також: Рада ухвалила закон щодо народовладдя на рівні місцевого самоврядування

За словами постійного представника України при Раді Європи Бориса Тарасюка, цей Меморандум відображає спільне прагнення до прозорого, інклюзивного врядування.

«Місцеві органи влади відіграють життєво важливу роль у підтримці демократії, сприянні розвитку та захисті прав людини, особливо в такі складні часи, як агресія Росії проти України. Вони знаходяться на передовій, реагуючи на потреби громадян та захищаючи демократичні цінності», - заявив Тарасюк.

Як передавав Укрінформ, Кабінет міністрів затвердив план заходів з реформування місцевого самоврядування і територіальної організації влади на 2024-2027 роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-