Стефанчук і президент Естонії обговорили посилення санкцій проти РФ та відбудову України

Стефанчук і президент Естонії обговорили посилення санкцій проти РФ та відбудову України

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук і Президент Естонської Республіки Алар Каріс обговорили посилення санкційного тиску на РФ та питання відбудови України.

Як передає Укрінформ, про це Стефанчук повідомив у Фейсбуці.

«Радий вітати у стінах українського Парламенту Президента Естонської Республіки Алара Каріса. Подякував особисто Алару Карісу, уряду, парламенту Естонії та всьому естонському народу за послідовну і своєчасну допомогу Україні у боротьбі з російським агресором», - зауважив спікер.

Зокрема, Стефанчук відзначив цінність надання Україні 19-го пакета військової допомоги та рішення Естонії щодо виділення Україні щорічної оборонної підтримки в розмірі 0,25% ВВП країни впродовж наступних чотирьох років. «Це справді лідерське рішення», - додав він.

За словами спікера, під час зустрічі обговорювалася також безпекова ситуація в Україні та наслідки постійних російських атак.

Крім цього, Голова ВР і Президент Естонії обговорили посилення санкційного тиску на РФ. «Естонія займає проактивну позицію на санкційному треку та підтримала 14-й пакет санкцій ЄС», - зауважив спікер.

Читайте також: Зеленський обговорив з президентом Естонії оборонну підтримку та відбудову України

Також Стефанчук підкреслив важливість зусиль Естонії в частині розробки національного компенсаційного механізму. «Наголосив, що Путін та Росія мають отримати чек за розпочату агресію», - підкреслив він.

Окрім цього, під час зустрічі обговорили теми європейської та євроатлантичної інтеграції України.

За словами Стефанчука, значну увагу також приділили питанню відбудови. «Естонія однією з перших розпочала відновлення Житомирської області. Розраховую на подальшу активну участь Естонії у відновленні інфраструктурних обʼєктів нашої країни», - зауважив спікер ВР.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Естонії Алар Каріс прибув до Києва з візитом.

Фото: ВРУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-