Потрібен глобальний дипломатичний фронт: Сибіга звернувся до країн, які не брали участі в Саміті миру

Потрібен глобальний дипломатичний фронт: Сибіга звернувся до країн, які не брали участі в Саміті миру

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга закликав країни, які не брали участі у першому Глобальному саміті миру, долучитися до наступного.

ППро це глава української дипломатії написав у соцмережі Х, передає Укрінформ.

За його словами, Формулі миру «немає альтернатив», і вона є єдиним шляхом «до всеосяжного, справедливого і тривалого миру».

«Ми запрошуємо кожну державу, кожного лідера та кожну організацію, які дійсно бажають відновлення миру, приєднатися до зусиль Формули миру разом з уже сотнею світових учасників», - написав Сибіга.

Глава МЗС нагадав, що за підсумками першого Саміту миру 94 учасники вже підписали його комюніке.

«Робота триває. Ми запрошуємо всіх приєднатися до наших мирних зусиль. Це не «конфлікт» між двома державами; це колоніальна агресивна війна однієї країни проти іншої. Потрібен глобальний дипломатичний фронт, щоб примусити агресора до миру», - наголосив Сибіга.

Як повідомляв Укрінформ, перший Саміт миру відбувся у Швейцарії 15-16 червня. На ньому обговорювалися три пункти Формули миру Володимира Зеленського: ядерна безпека, продовольча безпека та гуманітарний вимір – обмін полоненими та повернення викрадених Росією українських дітей.

Читайте також: Україна розраховує на підтримку Польщі під час її головування в Євросоюзі - Сибіга

За підсумками саміту підписано комюніке, яке є відкритим для приєднання.

Володимир Зеленський закликав українських дипломатів працювати для того, щоби другий Саміт миру відбувся вже цього року.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна прагне залучити представника Росії до участі в другому Саміті миру, аби унеможливити маніпуляції з боку РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-