Україна не погодиться на «заморожування» війни - в Офісі Президента та МЗС прокоментували публікацію Bild

Україна не погодиться на «заморожування» війни - в Офісі Президента та МЗС прокоментували публікацію Bild

Укрінформ
Україна не планує погоджуватися на жодне "заморожування" війни, а інформація німецького видання Bild не відповідає дійсності.

Як передає Укрінформ, про це повідомили представники Президента та МЗС України у соцмережах.

Радник президента з комунікацій Дмитро Литвин спростував інформацію німецького таблоїда Bild, в якій йдеться про те, що Президент України Володимир Зеленський нібито готовий запропонувати у «плані перемоги України» припинення вогню на частині фронту, та заявив, що видання поширило фейк.

"Більд поширив фейк. План перемоги Більд не бачив, і з тих кількох людей, які на сьогодні залучені президентом в підготовку Плану перемоги, ніхто з Більдом не говорив", - підкреслив він.

За словами Литвина, Мінськ-3 або будь-який інший ніхто росіянам не подарує.

Читайте також: В ЄС відреагували на повідомлення про «мирний план» Німеччини для України

"Україна проти будь-якої заморозки війни, і на всіх рівнях влада України про це говорить. І для нас важливо, щоб Сполучені Штати підтримали саме План перемоги України, а не капітуляції чи заморозки", - зазначив він і додав, що план перемоги буде представлений спочатку саме США, "бо Сполучені Штати здатні забезпечити реалізацію його наповнення".

Речник МЗС України Георгій Тихий заявив, коментуючи публікацію німецького видання Bild, що Україна не планує погоджуватися на жодне "заморожування" війни. "Джерело, яке повідомило про це, не знає про план президента Зеленського", - підкреслив він.

За словами Тихого, елементи, які Президент представить у США, "без сумніву, посилять, а не послаблять Україну та її воїнів".

Читайте також: У США вважають неприйнятним «мирний план» Китаю

Як повідомляв Укрінформ, Інститут вивчення війни зазначав, що Бразилія та Китай просувають свій мирний план "Політичне врегулювання української кризи" з шести пунктів, ключові принципи якого сприятливі для РФ.

Президент Володимир Зеленський заявляв, що китайсько-бразильська пропозиція щодо завершення війни є деструктивною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-